son haberler

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2021 okunma

10-16 Mayıs Engelliler Haftası
Gündem
0

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Mahmet Bek, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada engellilerin sorunlarına dikkat çekti.

“İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın”

Başkan Bek konuşmasına verdiği bir örnek ile başlarken adeta tüm engellilerin yaşadıkları sorunlara ışık tuttu. Bek bu örneği şu cümlelerle anlattı; “Rivayet edilen o dur ki! Yaşlı bir dede malul torunu için Belediye Başkanının makamına bin bir zorlukla ulaşır ve meramını anlatmak için söze yürüme engelli eski bir aracının bozuk ve kullanışlı olmayan kaldırımların zorluklarıyla devam eden meramında Başkan Bey işlerin yoğunluğunda dosyaları incelerken göz temasında dedeye kulağıni vermişken koşuşturmalar artar. Diğer kulağına aile yakınlarının kaza yaptığını torunun ameliyata alındığı haberi ile Başkanın omuzlarındaki iş yoğunluğunun üzerine bir hüzün çaresizliği yüzüne yansır. Başkan Bey, tekrar dedeye şehrin öncelikleri ve iş planlamalarından uzun zaman alacağını devamı ile dede kalbine düşen yaşlılığının ve çaresizliğin verdiği hayal kırıklığından usulca ayrılarak uzaklaşır.

“Koşuşturma tekrar başlar Başkana torununun ameliyatının iyi geçtiğini haberi ile Başkan bir hışımla yerinden koşarak dedeyi merdivenin son basamaklarında yakalar. Mahcubiyet içinde sayısız özürlerle dedenin ve torunun mutluluklarına engel olan sorunların daha fazlasında hizmetlerin yerine getirme müjdesi sonrası dede yeniden doğmuş gibi koşar adımlarla ayrılır.

Bizler kaderimizi yaşarken kimsenin bizler gibi olması anlayışını en yüksek derecede men eder. Bireysel; kurumsal insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını kalbimizin tasdiki ile yaşarız.”

“Siyaset Noksanlıkların Giderilmesi İçin Yapılmalı”

“Siyasetin gösterge nişanını belirleyen politik sıralamaların esiri ile kurban olmak yerine; noksanlıkların giderilmesi, yeni ufuklara ışık tutacak söylemlerin eylemlerle gerçekleşmesini umutlar için de bekliyoruz. Günümüze kadar katkı ve omuz veren herkese müteşekkiriz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kucaklaşarak buluşma hayali ile sevgi ve saylarımızı sunarız.”

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.