son haberler

Başarılı Aşçılar Sertifikalarını Aldı

Yayınlanma Tarihi: 20 Şubat 2020 okunma

Başarılı Aşçılar Sertifikalarını Aldı
Ekonomi
0

“Ünye’de Turizm, Nitelikli İnsan Gücüyle Gelişiyor” projesi tamamlandı. DOKA tarafından desteklenen Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) tarafından hazırlanan, Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acenteleri Derneği ÜNTİSAD iştirakiyle yürütülen “Ünye’de turizm nitelikli insan gücüyle gelişiyor” adlı proje kapsamında kursiyerler aşçılık eğitimi aldı.

96 saat süren kursun sonunda başarılı kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. Sertifika Törenine Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, ÜNTİSAD Başkanı Hasan Şimşek ve kursiyerler katıldı.

“Amacımız Nitelikli İnsan Gücü İle Turizmi Geliştirmek”

Sertifika töreninde konuşan ÜNTİSAD Başkanı Hasan Şimşek, “Ünye’de ihtiyaç olan konularda neler yapabilirizi değerlendirdiğimizde böyle bir proje hayata geçirmeyi planladık. DOKA destekli projemizde kursiyerlerimize uzman şeflerimiz eşliğinde eğitim verildi. Bu kurstaki amacımız Turizm şehri olan Ünyemizde nitelikli insan gücü sağlamayı amaçladık. Bu kursumuzun tamamlanmasının ardından yine bu yönde çalışmalarımız olacaktır. Ben kursa katılan ve başarı gösteren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Gastronomi, Turizm Sektöründe Giderek Artıyor”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Turizmde nitelikli insan gücü en önemli unsurlardan biridir. Gastronomi ise turizm sektöründe giderek artan bir tercih sebebi haline gelmiştir. Ünye Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğiyle “Ünye’de turizm, nitelikli insan gücüyle gelişiyor” projesi kapsamında düzenlenen aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldık. Projede emeği geçenleri ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.