son haberler

Başkan Çat: Kuaför ve Berberlerimiz Hijyeniktir

Yayınlanma Tarihi: 30 Mayıs 2020 okunma

Başkan Çat: Kuaför ve Berberlerimiz Hijyeniktir
Ekonomi
0

Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat kuaför ve berberlerin tüm hijyen kurallarına uyarak saç kesimi yaptığına dikkat çekerek vatandaşların bu konuda rahat olmasını istedi.

“Önceliğimiz Hijyendir”

Pandemi sürecinde kapalı tutulan ve normalleşme ile birlikte yeniden açılan kuaför ve berberlerde hijyen üst düzeyde tutuluyor. Ünye’de tüm berber ve kuaför çalışanları Covid-19 testindne geçirilirken farklı kuaförlerde çalışan iki kişide test pozitif çıktı. Karantina süreci devam eden iki çalışanın dışında Ünye genelinde kuaför ve berberlerde pozitif vaka bulunmadığını ifade eden Başkan İsmet Çat, “Kuaförlerimizde dezenfekte uygulanmaya devam edilmekte ve hijyen açısından kesinlikle taviz verilmeksizin müşteriler kabul edilmektedir. Önceliğimiz müşteri ve sağlığımızdır. Bilindiği gibi çok zor bir süreç geçiriyoruz. Covit 19 olarak bilinen bu süreçte ülke genelinde gerekli önlemleri alınmasına rağmen birçok ilimize vakalar görülmüştür. İlçemizde de gerek esnafımız gerek halkımız bu konuya büyük titizlik göstermiş ve tüm tedbirlere hassasiyetle uymuştur. 2 aya yakın sürede birçok esnafımız işyerlerini kapatmıştır. Yeniden açılma sürecinde ise tüm iş yerleri belediye ekiplerince dezenfekte edilip o şekilde iş yerlerini açmıştır. Bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biride berber ve kuaförlerimizdir. Bu sebeple en sık denetim ve kontroller berber ve kuaförlerimize yapılmıştır. Ayrıca tüm bay ve bayan kuaförlerimize corona virüs testi yapılmaya devam etmektedir. Ancak son dönemde yayılan asılsız söylentiler esnafımızı daha da mağdur etmiştir. Henüz test bile yapılmayan esnaflarımızın test sonucu pozitif çıktı diye dedikodular yayılmaya başlanmıştır. Bu iddialar asılsızdır. Ünye’de 2 berberin birer elemanında olmak üzere sadece 2 vaka görünmüş onlarda tedavi edilmiş ve daha sonra iş yerleri açılmıştır. Gerek odamız gerek ilçe sağlık müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız özelliklede esnafımız kendi sağlığı için bu konuda çok titiz çalışmaktadır. Bu sebeple asılsız iddialara rağbet etmeyiniz diyor kesin bilgiyi odamızdan almanızı rica ediyoruz” dedi.

“Hijyen Konusunda Gönlünüz Rahat Olsun”

Bayan Kuaförü Gülhan Sezer ise hijyen konusunda alınan önlemleri sıralayarak, “Dezenfektemizi en üst seviyete çıkardık. müşterilerimize ilk olarak ateşini ölçerek galoş veriyoruz. Tek kullanımlık önlükler ve eldiven kullanarak saç kesimi gerçekleştiriyoruz. Hijyen konusunda gönlünüz rahat olsun” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.