son haberler

Çet Dağı’na Dev Yatırım!

Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2020 okunma

Çet Dağı’na Dev Yatırım!
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’nin gözde mesire alanları arasında yer alan Çet Dağı 2021 turizmine hazırlanıyor.

Çet Dağı için hazırlanan proje Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından kabul görürken 2.740.515,51 TL olan Konaklama Tesisleri alt sektörüne ait projenin sözleşmesi imzalandı.

%55 Hibe Desteği Sağlanacak

TKDK tarafından yapılan açıklamada “IPARD II – 6.Çağrı döneminde desteklenmek üzere seçilen, Ünye ilçemizde yapılacak ve uygun harcama tutarı 2.740.515,51 TL olan Konaklama Tesisleri alt sektörüne ait projemizin sözleşmesini imzaladık. Son yıllarda konaklama tesisleri sayısında artış gözlenen ve İlimizin önemli turizm lokasyonlarından biri olan ilçemize, bir turistik tesis daha kazandıracak yatırıma Kurumumuzca % 55 oranında hibe desteği sağlanacaktır. Yatırımcımıza, Ünye ilçemize, Ordu’muza ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Çet Dağı 2021 Yaz Mevsimine Hazır Hale Gelecek

Yapılan proje ile Çet Dağı’nın yeni cazibe merkezi olacağını söyleyen İşadamı  Hüseyin Şahmer Şimşek ise “ tesisimizde 21 bungalov ev yer alacak. Ünye ve bölge turizmi açısından önemli bir coğrafi konuma sahip Çet Dağımızda bu evlerin yanı sıra restoran, spor kompleksi, oyun alanları ve park alanları ile hizmet vereceğiz. TKDK ile sözleşmemizi imzaladık ve çalışmalara başladık 2021 yaz mevsimine çalışmalarımızı tamamlayarak turizme kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.