son haberler

Fotoğrafçılar 2020 Yılından Umutlu!

Yayınlanma Tarihi: 9 Mart 2020 okunma

Fotoğrafçılar 2020 Yılından Umutlu!
Ekonomi
0

2020 yılının yaz mevsiminde bölgemizde yoğun olarak gerçekleşen düğün ve nişan törenleri öncesinde hazırlıklar başladı. Fotoğrafçılar, kuaförler ve düğünde sahne alacak orkestra için randevu verilmeye başlandı. Ünye’de özellikle Temmuz ayında büyük artış gösteren düğün ve nişan törenlerinden geçtiğimiz yıl umduğunu bulamayan fotoğrafçılar 2020 yılından oldukça umutlu.

“2020 Yılından Umutluyuz”

Ünye Fotojenik Fotoğraf Stüdyosu İşletmecisi Tuncay Dağdeviren 2019 yılının ülke genelinde ekonomik sıkıntı içinde geçtiğini belirterek 2020 yılından daha umutlu olduklarını belirtti. Şimdiden düğün tarihini belirleyen birçok çiftin fotoğraf çektirmek için de randevu aldığını belirten Dağdeviren, “2019 yılında ekonomik sıkıntılar fotoğraf çekimlerine de yansıdı. İnşallah 2020 yılında bu açığı kapatırız diye düşünüyorum. Bu yıl şimdiden düğün salonlarında doluluk oranının iyi olduğunu öğrendik. Bu da biz fotoğrafçıların da yüzünü güldürücek diye temenni ediyoruz” dedi.

“Dövizin Yükselmesi Albüm Fiyatlarını Etkiledi”

Biz fotoğrafçılar için en yoğun ayımız Temmuz ayıdır. Hem gurbetçilerin memleketlerine gelmesi hem de fındık hasadı öncesi ayı olduğu için bizim bölgemizde yoğun bir dönem yaşıyoruz. Okulların tatil edilmesiyle düğün sezonu başlamış oluyor. 2019 yılında doların yükseliş göstermesi fotoğraf albümlerine de %20-%30 oranında zam gelmesine neden oldu. Geçtiğimiz yıl çok fazla yansıtmamaya çalıştık ancak 2020 yılında yeni fiyat tarifesiyle evlenecek çiftlerimiz karşı karşıya gelecek” diye konuştu.

“Son Yıllarda Düğün Belgeseli Gündemde”

Albüm fiyatlarının 600 TL’den başladığını ifade eden Fotoğrafçı Tuncay Dağdeviren, “ortama albüm fiyatlarımız 2000-2500 TL civarındadır. Her bütçeye göre albümlerimiz mevcuttur. Ortalama rakam son yıllarda artış gösteren düğün klibi ya da düğün belgeseli de ekleniyor. Fiyat biraz da evlenecek çiftlerimizin isteğine göre şekilleniyor. Geçen yıl düğün albümü isteyenler bu yıl belgesel soruyor” dedi.

“Fotoğraf İçin Bir Saat Değil, Bir Gün Ayırın”

Son olarak evlenecek çiftlere tavsiyelerde bulunan Fotoğrafçı Tuncay Dağdeviren, “düğün günü yapılan çekimlerde çiftlerimiz genellikle hiç birşey anlamıyor. Kuaför, fotoğraf ve düğün salonuna gidişler gecikiyor. Benim tavsiyem düğünden önce ya da sonra fotoğraf çektirmeleri. Çünkü bu düğün albümleri yıllar sonra bile açıp bakılabilecek anılarla dolu. Bu nedenle bir kaç saate sığdırmaya çalışmaktansa bir günde geniş bir zaman diliminde fotoğraf çektirmeleri kendileri açısından iyi olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.