son haberler

Sarıkahraman Üreticileri Uyardı

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2019 okunma

Sarıkahraman Üreticileri Uyardı
Ekonomi
0

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman  TMO’ya fındık verecek üreticilere uyarılarda bulundu.

TMO’nun 26 Ağustos itibariyle kapılarını üreticiye açacağını ifade eden Başkan Sarıkahraman, “26 Ağustos tarihinde TMO üreticilerimizi kapısını açacak. Üreticilerimiz TMO’nun fındık alım kriterlerine dikkat etmelerini istiyoruz.  TMO geçen yıl yüzde 3 çürük oranı, yüzde 5 nem oranı belirlemişti. Üreticilerimiz fındığın içinde ki çürük temizliği, taş, çöp gibi atık temizliği gibi kriterlere dikkat etmelerini istiyoruz.”dedi.

Açıklanan fındık taban fiyatı ile ilgili ise Sarıkahraman, “ Bu yıl her ne kadar birileri 800 bin tonun üstünde rekolte açıklasa da genel rekoltenin bu olmadığını gözlemliyoruz. Bu yıl 600-650 bin ton aralığında fındığımız var. TMO’nun verdiği 16,5 lira Ordu levant kalite fındık fiyatı bizim kavga edemeyeceğimiz bir rakam. Biz bir tık daha üstünü bekliyorduk. Ama demek ki imkanlar bu buna da söyleyecek bir şey yok” diye konuştu.

TMO Genel Müdürüne gayretlerinden dolayı teşekkür eden Sarıkahraman şunları kaydetti, “Biz Ziraat Odaları olarak TMO ofis alım noktalarında gözlem yapacağız. Amacımız hem alım ekibine destek vermek hem de üreticilerimizin yanında olmak, Üreticilerimizin alım günü mağdur olmalarını istiyoruz. TMO Genel Müdürümüze alım ve fiyatla ilgili TMO genel Müdürünün verdiği mücadeleyi biliyorum. Fındık Daire Başkanımız şahsında tüm çalışanlara da teşekkür ediyoruz. Biz biriz bir birimize yardım etmemiz lazım.”

TMO’ya fındık vermek için evraklarını kimseye kullandırmamaları noktasında üreticilere çağrıda bulunan Sarıkahraman, “TMO’ya fındık verirken evraklarımızı ikinci şahıslara kullandırmayalım. Burada TMO’nun da eskiden Fiskobirlik’inde muzdarip olduğu konular bunlardı. Tüccarlık yapan arkadaşlarımız aynı üreticiler. Kendi fındıklarını kendi evrakları ile TMO’ya verebilirler. Ama üreticiden aldığı fındığı TMO’ya vermek bir ahlak sorunudur. Bu etik değildir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.