son haberler

ÜTSO 2016 Bütçesini Açıkladı

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2015 okunma

ÜTSO 2016 Bütçesini Açıkladı
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, meclis toplantı gündeminde bulunan 2016 yılı bütçesini oy birliği ile onayladı. Buna göre 2016 bütçesi 847 bin 550 lira olarak gerçekleşti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, 2015 bütçelerinin %85 oranında gerçekleştiğini belirtti.

Zor açıklamasında; “Katılan arkadaşlarımın oy birliği ile 2016 bütçesini onayladılar. 2015 yılı bütçemiz  750 bin 550 lira olduğunu söyleyeyim. 2016 bütcemiz ise 847 bin 550 lira olarak gerçekleşti. Burada yüzde 6 bir artış görüldü. Sebep, asgari ücretin yüzde 10’unda aşağıda bir ücret belirlenememesi. Bizde 6 tane meslek grubu var, gelir durumlarına göre geliri en az olan üyemizi 195 lira  yapmak zorunda kaldık, en alt seviyedeki üyemiz 195 lira aydat ödeyince 2. 3. 4. 5. gruplarıda yapılandırdık. En üst sıradaki bir üyemizin 530 lira aydat ödediğini düşünün. Sonuçta elimizde var olan üyelerin aydatları topladığımızı biz varsayarak bütçemizi 847 bin 550 lira olarak gerçekleşmiş oldu. İnşallah hasılatımızı bu kadar yaparız diye ümit ediyoruz. Türkiye’nin sıksıntısı bizlerinde sıksıntısı. Tahakkuk edilen rakamı komple tahsil edemiosun böyle bi sıkıntı yaşanıyor ama ümit ediyoruz, üyelerimiz inşallah para kazanırlar ve kazandıkları paradan da bize aydatlarını öderler.

ÜTSO 2016 Bütçesini Açıkladı 22015 Bütçesi %85 Gerçekleşti
Geçen yılki bütçemizin %85’ini gerçekleştirdik. Tamamını gerçekleştirememizin farklı sebepleri oldu. Üyelerimizin bir kısmının ekonomik sıkıntıları oluyor, tıpkı devlete vergisini ödeyemeyenler gibi bizede aidatını ödeyemiyolar. Bu bütün kurum ve kuruluşlarda var, iş yapan insanlar bilir. İnsanara işler yapmışsınızdır bunun tamamını hiçbir esnaf tahsil edemez, esnaf nasıl alacağının tamamınıı alamıyorsa bizlerde alacağımızın tamamını alamıyoruz. Devlet alamıyor ama ne yapıyor 3 yılda 5 yılda bir yapılandırma yapıyor. Yaklaşık  8 ay önce devlet bütün alacakları ile ilgili 8 ay taksitle 3’er ay dilimlerle 24 ay yapılandırma yaptı. Aynı şeye bizi tabi kıldı ki Ünye Ticaret ve Sanayi Odasına aydat borcu olan üyelerde aynı katagoriye dahildir. Üyelerimize dedik, bize var olan borçlarınızı 8 taksitle 3’er aylık dilimlerle yapılandırabilirsiniz dedik, uyanlar uydu uymayanlar uymadı. Hedef, alacağımızın tamamını tahsil etmek, sonuçta bu parayla üyelerimize hizmet edeceğiz” dedi.

 Ünye Ticaret Odası, Emsallerinin İlerisinde Olmalı
2015 Yılı konusunda değerlendirmede de bulunan Başkan Zor, ilk olarak odayı kurumsal hale getirdiklerini ve eksiklikleri tamamen giderdiklerini belirtti. Zor; “2015 yılında en çok odayı kurumsal hale getirmeye çalıştık. Bizden önce Ali bey döneminde bu bina yapılmıştı, %5’lik bir eksik vardı sonra Hasan bey döneminde bu eksiklik giderildi ama içerisinde arzu edilen seviyeye gelmemeiş bölgeler vardı.  Konferans salonumuzun eksiklikleri vardı. Bizim burada ki odamız bölge insanın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değildi. 80-90 bin liralık bir yatırıla bu binanın eksikliklerini giderdik. Artık önumüzdeki 20 yıl bu bina ihtiyaçlara cevap verecek. Sadece bununla kalmadık burada ki personelimizinde eğitimlerini tamamladık ve kendi eğitimlerimiz içinde programlara katılıyoruz. Kendi üyelerimizi buraya çağırarak bilgilandirme çalışmaları yapıyoruz. çalışanlarımızı Ankara’da veya Antalya’da program varsa oraya gönderiyoruz. Yani 2017-2018’lerde Ünye Ticaret Odası emsallerinin ilerisinde olmalı. Bu fiziki yapı olarak gereklidir hem de içindeki insanlar için bu gereklidir.

ÜTSO, Türkiye’de İlk 140 Oda İçinde
Meclis çalışmalarımızda son derece verimli geçti. Yönetimimiz en radikal kararları alabildiler, bugün en doğru ne ise o kararı alabildiler. 20 gün önde Türkiye Odalar ve Borsalar birliğinin bir denetiminden geçtik. Bizim odamız Türkiye’de ki 360 odadan 140 oda içerisine girerek dünya sıtandartlarında oda olduğunu söylediler. Ünye Ticaret ve Sanayi odasıda bu 140 odanın içerisinde bulunuyor.  3 yıl sonra yapılacak olan denetim, oda olarak hedefimiz en iyiler arasında yarışma ve en iyisi olma. Bu konuda da 2015 yılını çok iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 2016 yılını bundan daha iyi geçirebilmek ve en iyi şekilde kendimizi 2023 vizyonuna hazırlamak.

Konak’ta Kiracımızın Kafası Rahat
Konağımızı geçen sene kiraya vermiştik, orada iskanla ilgili bir problem yaşadık. Paşabahçe Konağı odamızın belki tek yatırımıdır ama temel hatalı atılırsa üstüne çıkılan bölümlerde hata yapılıyor. Binamızın açılışı, ruhsatı ve iskanı olmadan yapılmış. Ben o güne göre hak veriyorum insanlara, bir yarış dönemiydi böyle yapıldı. Binanın içerisine girdikten sonra tadilat yapmak çok zordur. İçinde eşyalar varken evin boya badanasını yapmak ne kadar zorsa açılmış binanın içersinde iş yapmak o kadar zor. Malesef bu konuda geçen sene biraz sıkıntılı geçti. Ondan sonra çalışmalarımızı sürekli olarak devam ettirdik, artık iskan aldık yeni bir kiracımız var, oradan bu sene için 2015 yılı için 35 bin lira 2016 içinde 40 bin lira kira anlaşmamızı yaptık. Artık hiç bir problem yok. Yasal ruhsat ve izinleride tamam olduğu için şu anki kiracımızın kafası rahat. Ekmek parasını kazanma mücadelesi veriyor, o kazanınca bizde kiramızı rahatca alabileceğiz. Bu kira ile üyelerimize hizmet etmiş olacağız” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.