son haberler

Yasak Kalktı, Şehirlerarası Yolculuk Başladı

Yayınlanma Tarihi: 1 Haziran 2020 okunma

Yasak Kalktı, Şehirlerarası Yolculuk Başladı
Ekonomi
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme takvimine göre 1 Haziran itibariyle şehirlerarası seyahat engeli kaldırıldı. Bazı tedbir getirilerek kalkan yasağın ardından Ordu-Samsun seferleri de başlarken bilet fiyatlarında da değişiklik yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme sürecine 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle girildiğini açıkladı. Birçok sektör bugün işbaşı yaparken şehirlerarası seyahat engeli de ortadan kaldırıldı. Daha önce Ordu’ya giriş çıkışlar serbest edilmiş ancak Samsun’da giriş çıkış yasağı bulunuyordu. Türkiye genelinde yasağın kalkması ile birlikte Ordu-Samsun arasında yolcu taşıyan Ordu Birlik’te seferlerine bugün itibariyle başladı.

30 Kişilik Otobüs 15 Kişiye Düşürüldü

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları gereği otobüsler kapasitelerinin en fazla %50’sini doldurarak yola çıkacak. Bu nedenle Ordu-Samsun seferi yapan Ordu Birlik otobüsleri de tek seferde 15 yolcu taşıyabilecek.

Ordu-Samsun Arası 60 TL

Otobüslerde yolcu kapasitelerinin düşürülmesi fiyatlara da yansıdı. Ordu-Samsun arası 60 TL’ye yükselirken Samsun-Ünye arası 40 TL, Ünye-Ordu arası 20 TL, Fatsa-Samsun arası 50 TL, Fatsa-Ordu arası 16 TL oldu.

Bu sabah saat 06.15’te Ordu’dan yola çıkan otobüs saat 07.15’te Ünye’den yolcu alarak Samsun’a hareket etti. Birer saat ara ile devam eden seferlerin son saati ise saat 17.00 olarak belirlendi. Talebin artması durumunda seferler arasında sürenin yarım saate düşürüleceği de öğrendildi.

Tavan Fiyat Değil, Taban Fiyat Belirlendi

Açıklanan fiyatın taban fiyat olduğu belirtilerek Pandemi döneminde yolcu taşımacılığı ile ilgili mesafe ile fiyat listesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bakanlık tarifesine göre 100 TL olması gereken Ordu-Samsun arası ücretin firma yetkilileri tarafından yapılan girişimler sonucu 60 TL’ye indirildiği öğrenildi. Ayrıca bu fiyat tarifesinin pandemi süresini kapsadığı normal hayata dönüldüğünde fiyat güncellemesi yapılacağı da ifade edildi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.