son haberler

15 Yıllık Gelenek Bozulmadı

Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2015 okunma

15 Yıllık Gelenek Bozulmadı
Gündem
0

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Aşure Şöleni”nde yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıttı.

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği’nin geleneksel Aşure Şöleni’nin 15.si Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İlginin yoğun olduğu şölene Ünye Belediye Ahmet Çamyar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Yıllık Gelenek Bozulmadı 2Aşure şöleninde konuşan Fahri Çalışanlar Derneği Başkanı Fahrullah Yaldırak, geleneksel hale getirdikleri bu uygulamayla insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Aşurenin İslam dininde önemli yeri olduğunu belirten Başkan Fahrullah Yaldırak, “Aşure gününü yapmamızdaki gaye kültürümüzü ve geleneğimizi yaşatmaktır. Bu günün anlamına uygun olarak da enerji kaynağı aşurenin dağıtımını yapmak, bu güzel günde insanlarımıza bu güzelliği yaşatmak, birlik ve beraberlik köprüsü oluşturmak istedik. Bilindiği gibi 2000 yılından bu yana aşure dağıtımını geleneksel hale getirdik. İlk kez geçen sene vatandaşların ayağına kadar aşure götürdük. Ondan önceki senelerde sadece meydanda dağıtılıyordu. Yaklaşık 20 bin kişiye yetecek kadar aşure bulunmakta. Her sene bu organizasyonu kendi imkanlarımızla yapıyorduk ancak bu sene Ünye Belediyesinin talebi üzerine bu organizasyonu birlikte gerçekleştirdik. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında sıra aşure dağıtımına geldiğinde alanda uzun kuyruklar oluştu. Yoğunluk nedeniyle dağıtımı gerçekleştiren dernek çalışanları zor anlar yaşarken, yaklaşık 2 bin kişiye kaseler içinde aşure verildi.

15 Yıllık Gelenek Bozulmadı 3

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.