son haberler

18 Milyon Liralık Vergi Borcunu Ödeyen Ünye Belediyesi Örnek Oldu

Yayınlanma Tarihi: 6 Mart 2017 okunma

18 Milyon Liralık Vergi Borcunu Ödeyen Ünye Belediyesi Örnek Oldu
Gündem
0

Kültür Sarayı’nın yapımı ile ilgili planlanan alan Ünye’ye hem bir Kültür Sarayı kazandırıyor, hem de Ünye Belediyesi’nin 40 milyon liralık borcunu siliyor. Bu önemli gelişme Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yoğun Ankara mesaisinin bir sonucu.

Ünye Belediyesi’ne ait olan ve Kültür Sarayı’nın yapılacağı alanın 2 bin 762 m2’lik kısmının, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi yapılmak sureti ile Ünye Belediyesi’nin vergi borcu miktarına mahsuben Mili Emlak tarafından satın alınması uygun görüldü. Bu konuda ki resmi yazılarda ilgi mercilere ulaştı. Böylece Ünye Belediyesi 18 milyon liralık vergi borcunu ödemiş oldu.

Ünye Vergi Dairesini ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konu hakkında yaptığı açıklamada, “2 Mart 2017 tarihi itibariyle tapuda ki hisse devri gerçekleşmiş olup, Ünye Belediyemiz vergi dairesine olan 18 milyon liralık borcunu temizlemiş oldu. Bu Ünye Belediyesinin hem ayağında ki bağlardan kurtulması anlamına geliyor, hem devletimizin taşınmaz kazanması anlamına geliyor, hem de vergi dairemizin borcunu tahsil etmesi anlamına geliyor. Burada kaybeden yok aksine kazan kazan politikası var” diye konuştu.

Sırada Sosyal Güvenlik Kurumu Borcu Var

Bundan sonra ki süreçte yine aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu borcunun da ödeneceğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Aynı şekilde sosyal güvenlik borcumuzla ilgili de çalışmalarımız ve bürokratik işlemler devam ediyor. Konu Sosyal Güvenlik Kurumunun ilk yönetim kurulu toplantısına girmiş olacak. Böylece toplamda bakıldığı zaman Ünye Belediyesi 40 milyon lira gibi bir yükten kurtulmuş olacak. Bu bizim karar alma sürecimizi hızlandıracak, daha fazla hizmet üretebilmemizi sağlayacak ve aynı zamanda kredibilitemiz yükselecek.

Süreçle ilgili emeği geçenleri de unutmayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yerel ölçekte, Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney’e, Mal Müdürümüz Cemal Yıldız’a, Ünye Vergi Dairesi Müdürümüz Gökhan Yeneş’e, Genel ölçekte de, Başbakan Yardımcımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’a ve Ordu Milletvekilimiz Ergün Taşçı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.