son haberler

2 Milyonun Üzerinde Dosya, Bilgisayara Aktarılacak

Yayınlanma Tarihi: 3 Ağustos 2015 okunma

2 Milyonun Üzerinde Dosya, Bilgisayara Aktarılacak
Gündem
0

Ünye Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, “Kent Bilgi Sistemi’nin” bir parçası olan imardaki arşivlerin sayısallaştırılarak bilgisayar ortamına aktarılması konusunda çalışmalarına başladı.

2 milyonun üzerinde bulunan dosyalarda ki bilgiler bilgisayar ortamına aktarılarak, bilgiye kolayca ulaşılabilmesi sağlanacak.

Ünye Belediyesi Ek Binasına giderek çalışmaları yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağın bilgisayar ve teknoloji çağı olduğunu belirten Çamyar, teknolojiden en üst düzeyde vatandaşların istifade edebilmesi için altyapısı çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

2milyonun_uzerinde_dosya_bilgisayara_aktarilacak (2)Çamyar; “Çağımız bilgisayar ve teknoloji çağı, bizde Ünye Belediyesi olarak teknolojik imkânlardan vatandaşlarımızın en üst seviyede istifade edebilmesi noktasında bunun alt yapı çalışmalarını en üst seviyede yürütmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günün akabinde hemen Bilgi İşlem Müdürlüğümüzü kurduk. Bilgi İşlem Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden ekibi ile birlikte, Kent bilgi sisteminin kurulmasında yoğun bir gayret sarf ediyorlar. Kent Bilgi sisteminin bir parçası olarak da imardaki arşivin sayısallaşması ve düzenli bir hale getirilmesi ile ilgili de yoğun bir çalışma yürüyor. Arşivimizdeki dosyaların içerisinde ortalama 2 milyon evrak olduğu tahmin ediliyor ki belki bu rakamın çok daha fazlası çıkabilir. Bu evraklar tek tek taranarak elektronik ortamda saklanacak ve hemşerilerimizin bir tuşla bundan istifade etmesi sağlanacak. Bu çalışma ile vatandaşlarımızın bilgiye daha kolayca ulaşmasını, vatandaşlarımız arasındaki vergi adaletsizliğinin ortadan kalkmasını, sosyal yardımlardan daha adaletli bir şekilde yararlanmasını hedefliyoruz. Bununla ilgili ekibimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bunu 5 ay içerisinde tamamen bitireceğiz. Ünye Belediyesi bir taraftan şehri güzelleştirmekle ilgili çalışmalar yürütürken, bir taraftan da çağı yakalayan çalışmalara imza atıyor” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.