son haberler

4 Başkan Görmedi, Çamyar Gördü

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 okunma

4 Başkan Görmedi, Çamyar Gördü
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin Gölevi Mahallesi’nde beton yol çalışmalarını inceleyen Başkan Ahmet Çamyar’ı durduran mahalle sakini “ümidimizi kestiğimiz yolu yaptığınız için teşekkür ederim” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yapımı tamamlanan beton yol çalışmalarını yerinde inceledi. Beraberinde yardımcısı Murat Ocak, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Kıroğlu ve birim amirleriyle ilk olarak Yunus Emre Mahallesi’ne giden Çamyar burada yapımı tamamlanan beton yolu inceledi. Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Çamyar ve beraberindekiler yol boyunca yürüyerek ilgili birim müdürlerinden bilgiler aldı.

Yunus Emre Mahallesi’nin Ünye’nin en eski mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Muhtar Sarıkahraman, “Beroğlu Sokak’ta en eski sokaklardandır. Bu yolun yapılmasında emeği geçen başta başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yol ve ulaşım kavramı tamamen değişmiştir. Türkiye’de yapılan değişim Ünye’de de yaşanıyor. Göreve geldiğimiz gün itibariyle halkımızın bizden temel talebi yol oldu. Bunu gidermekle ilgili 20-30 yıl kalıcı 18-20 cm kalınlığında beton yollar döküyoruz. Bazılarını belediye – vatadaş işbirliğiyle yapıyoruz. Bazılarını ise belediye olarak yapıyoruz. Burada da belediye – vatadaş işbirliğiyle bir çalışma yaptık. Benim dikkat çekmek istediğimi bir başka konu ise biz bu yolu yapmaya başlayınca vatandaşlarımızın bir bölümü ‘ne kadar yerim giderse gitsin öbür dünyaya mı götüreceğim tabi ki açın’ derken bazıları ise malesef bir tane fındık ocağını vermiyor. Hepimiz öleceğiz, inanın musalla taşında ne kadar fındık bahçen var? ne kadar arazin var diye kimse sormayacak. Er kişi yada Hatun kişiyi Nasıl bilirdiniz diye soruyorlar. Burada özellikle ben vatandaşlarımıza sağladığı kolaylık için teşekkür ediyorum” dedi.

Gölevi Mahallesi’nde 3 Noktada Beton Yol Çalışması
Başkan Çamyar ve beraberindekiler daha sonra Ordulular Mahallesi güzergahından Gölevi Mahallesi’ne geçti. Gölevi Mahallesi’nde de Çobanlar, Küçüktepe ve Karadere Mevkii’lerinde yapılan beton yollar incelendi.

” 4 Başkan Görmedi, Çamyar Gördü”
Çamyar’ın incelemeleri sırasında Küçüktepe sakinlerinden Abdullah Öngören adlı vatandaş söz alarak Çamyar’a teşekkür etti. Öngören “bu yol yıllardır yapılmayı bekliyor. 4 belediye başkanı Ünye’de görev aldı ama bir tanesi burayı yapmadı. Hatta bir belediye başkanımız yolda kaldı ben traktörle aracını çektim. Kendisi de kızdı burayı neden görmediler diye. ancak biz buradan umudu kesmişken yolun başında iş makinesini gördüm. Yanına gittim ne yaptıklarını sordum. Yolu yapacağız deyince unutulduğumuzu düşünmüşken hatırlandığımızı anladım. Bu nedenle çok teşekkür ediyorum size başkanım” dedi.

Başkan Çamyar yol yapımında arazilerinin kullanımına müsaade eden vatandaşlara teşekkür etti.

Çalışmalar kapsamında Yunus Emre Mahallesi Beroğlu Sokak’ta 450 Metre uzunluğunda 2600 Metrekare beton yol, 180 Metrekare kalıp çalışması ve 400 Metre uzunluğundaki yolun genişletme çalışması yapıldı.

Gölevi Mahallesi’nde ise Çobanlar Mevkii’de; 210 Metre uzunluğunda Bin metrekare beton yol, 85 Metrekare kalıp çalışması ve 210 metre uzunluğunda yolun tesviyesi yapılırken, Küçüktepe Mevkii’nde; 25 Metre uzunluğunda 1305 Metrekare beton yol, 250 metre uzunluğunda yolun genişletilmesi çalışması ve yağmur suyu hattı yapıldı. Yine aynı mahallenin Karadere Mevkii’nde 350 metre uzunluğunda 2100 Metrekare beton yol çalışması 350 Metre yolun genişletilmesi çalışması ile dolgu ve yağmur suyu hattı yapımı devam ediyor.

Saraçlı Mahallesi’nde ise Sanayi sitesinin arka kısmında 3500 Metrekare kilit parke taşı yapımı, 420 Metrekare dolgu ile yağmur suyu hattı çalışması yapıldı.

Bu yolların maliyeti ise belediye 395 Bin TL’ye mâl oldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.