son haberler

4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi

Yayınlanma Tarihi: 7 Mayıs 2016 okunma

4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi
Gündem
0

Kısa bir süre önce çalışmaların tamamlandığı Gölevi Mahallesinde ki 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleşti.

Açılış programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, Toplum Sağlık Merkezi Başkanı 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi 3Saliha Yeşilduman, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda açılış konuşması yaparak Aile Hekimliği hizmetinin Ünye’de daha fazla noktaya getirilmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, Aile Hekimliği uygulamasının önemi ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Gündoğdu; “Gölevi mahallesi halkının sağlık hizmetlerinden daha hızlı ve kolay yararlanması için Aile Hekimliğimizi açıyoruz. Bu açılışla siz katılımcılar, özenle hazırlanmış bu merkezimizi göreceksiniz, basın mensubu arkadaşlarımız sayesinde de Mahalle sakinleri Merkezimizin açıldığından haberdar olacak. 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezimiz inşallah Ünye’mize hayırlı uğurlu olur. Biz aile hekimliği işine ilk başladığımız zaman 4 bin kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde planlama yapıyorduk. İlk etapta Gölevi mahallemize Aile Sağlığı Merkezi planlanmamıştı. Ancak ilçemiz nüfusunun bu bölgede 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi 2gün geçtikçe artması hem de Sağlık Bakanlığının elindeki hekim sayısının artması nedeniyle hekim sayısını ilimizde de arttırma imkânı bularak bu bölgeye Aile Sağlığı Merkezi açtık” dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise insanoğlunun böyle sağlık kuruluşlarına yolunun düşmemesinin imkânsız olduğunu belirterek, sağlığa ve eğitime verdikleri önemi belirtti.

Açılışı gerçekleştirilen 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi gezilerek, ikramlarla son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.