son haberler

5 Arasta, Yeniden Şekillenecek

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2016 okunma

5 Arasta, Yeniden Şekillenecek
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Orta Çarşı başta olmak üzere Bakırcılar, Çapulacılar, Çarıkçılar  ve Manifaturacılar arastaları için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına(DOKA) “4 Arasta’ da 1 Orta Çarşı” adlı proje sunduklarını ve onaylandığını belirterek, kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.

5 Arasta, Yeniden Şekillenecek 2Uzun süredir gündemde olan ancak maliyeti nedeniyle bekletilen 5 arastanın dış cephe giydirilmesi ve çevre düzenlemesi, Ünye Belediyesi Stratejik Planlama birimi tarafından DOKA’ya sunulan projeyle çözüme kavuştu. Yapılan proje sayesinde 750 bin TL değerinde hibe alınırken, Ünye Belediyesinin kasasından para çıkmayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili basına bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Ünye Belediyesi her geçen gün yeni şeyler üretmeye, halkımızın refah ve mutluluğu için şehrimizin değişimi anlamında yeni hizmetler üretmeye devam ediyor. Bunlardan 1 tanesi zaman zaman basınımızla paylaştığımız ve Ünye için son derece önemli olan, Ünye’nin turizm potansiyelin ortaya çıkartılması ile ilgili Kültür Yolu projemiz idi. Kültür Yolu projemizin en önemli ayaklarından bir tanesi de Orta Çarşı. Tarihi kent alanları ve yapılar, kentlerin kimliğinin ortaya çıkartılması açısından son derece önemlidir. Onun için biz tarihi değerlerimizin ve kültürümüzü ön plana çıkarıp turizm potansiyelini arttırmak ve Ünye’ye gelen turist sayısının daha da yukarılara çıkartılması 5 Arasta, Yeniden Şekillenecek 1noktasında Orta Çarşı esnaflarımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesi içinde, 2015 yılı içerisinde “4 Arasta’ da 1 Orta Çarşı” projesini stratejik planlama müdürlüğümüz hazırlayarak DOKA’ya sunmuştu. Geçen haftalarda yaptığımız görüşmeler çerçevesinde projemiz onaylandı. Bu proje 5 safhadan oluşuyor. Öncelik planlama safhasıydı, ihale faaliyeti, yapım faaliyeti, açılış faaliyeti gibi önümüzde bu safhalar var. Burada ki başta bakırcılar arastası, çapulacılar arastası, çarıkçılar arastası, manifaturacılar arastası olmak üzere 4 arasta Orta Çarşıya bağlanıyor. O bölgeye yakışan Ünye’mize yakışan bir projeyi kazanmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Ünye Belediyesi zabıta ekiplerinin faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Çamyar; “Diğer konumuz zabıta müdürlüğümüz. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızla birlikte uzun süren bir faaliyetimiz vardı. Bunun adına bazıları anket diyor. Biz vatandaşımızla diyalog kuruyoruz anketten ziyade. Her bir mahalliye birebir gitmek suretiyle zabıtalarımız alt yapı çalışmalarına, yolların bakım ve onarımına, cadde kaldırım işgalleri, çocuk ve oyun parkları, sosyal yardım, semt pazarı kurulması, temizlikçi çalışmaları, cami temizliği, hava kirliliği, sokak aydınlatma ve tamiri gibi konularda vatandaşlarımıza Ünye Belediyesinin çalışmalarından memnun musun, mahallende ne olmasını istersin gibi sorular soruyoruz. Bu anlamda anket çalışmalarına baktığımızda % 90 oranında temizlikten memnunuz ifadesi gelmiş, yine % 88 oranında yol çalışmalarımızdan memnunuz denmiş. Zabıtamız bu çalışmaları bitirdikten sonra yol ile ilgili talepleri direk fen işlemlere yönlendiriyor. Sokak hayvanı ile ilgili bir talebi ise Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bünyesine yönlendiriyoruz. Tüm zabıta ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.