son haberler

5 YILDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKE GÜNDEMİNDEN KALKABİLİR

Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2023 okunma

5 YILDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKE GÜNDEMİNDEN KALKABİLİR
Ekonomi
0

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, önümüzdeki üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş yılda kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşümde mevzuat dahil işlemeyen ve engelleyici durumları bildiklerini belirten Prof. Dr. Gürsel Öngören; “Dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması üç ay sürer. Türkiye dönüşüm için gerekli finans meselesini de özel sektördeki mali ve insan kaynaklarıyla çözecek potansiyele sahip, üstelik yeni yapılacak binaların yeşil bina özelliğine sahip olması ile yapılan masraf 30 yılda ülke ekonomisine geri döndürülür” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin hem belediyecilik geçmişi hem de daha önceki bakanlık döneminde yaptığı çalışmalar sebebiyle 6 Şubat depreminde hasarlı olan 800 bin civarındaki konutun yenilenmesi ve 1,5 milyonu İstanbul’da olan 5 milyon depreme dayanıksız konutun sağlam konutlara dönüştürülmesi için gerekli bilgi birikimine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Gürsel Öngören, önümüzdeki üç ayda şekillenecek olan kentsel dönüşüm planlarının doğru yapılması halinde 5 yılda kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkacağını söyledi.

Açıklamasında konuyla ilgili önerilerini de sıralayan Prof. Dr. Öngören, yeni yapılan konutların, enerji kullanımı ve su tasarrufu olanağına sahip yeşil binalar olarak imal edilmesi halinde harcanan yüzlerce milyon doların uzun vadede ülke ekonomisine geri döneceğini kaydetti. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.