son haberler

510 Aile Sevindirildi

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2016 okunma

510 Aile Sevindirildi
Gündem
0

Ünye Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

3a6a8237Ünye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sosyal Yardım Mağazasının açılışı geçtiğimiz aylarda yapılmış ve büyük beğeni kazanmıştı. Sosyal Yardım Mağazası’nda ihtiyaç sahibi ailelerin giysi ihtiyacı giderilirken. En dikkat çeken ayrıntı ise giysilerin kullanılmış değil yeni olması.

Açılışını Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yaptığı mağazada tamamen bağış usulü ile toplanan yeni giysiler bir mağaza konsepti şeklinde hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelerin beğenisine sunuluyor.

Bu kapsamda Sosyal Yardım İşleri Değerlendirme Kurulu tarafından tespit edilen 510 aileye 2 ayda toplamda 3 bin 200 parça giysi yardımı yapıldı.

3a6a8268Yardım yapılacak ailelerde öncelik ise çocuklara veriliyor. Yetim, öksüz, kimsesiz gibi kriterlerin ön planda tutulduğu yardım organizasyonunda aileler Sosyal Yardım Mağazasında ihtiyaçlarını tıpkı bir mağazadan alışveriş yapar gibi görebiliyorlar.

Sosyal Belediyeciliğin önemine vurgu yapan ve göreve geldiği günden bu yana bu yönde çalışmalara ağırlık veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, alan el ile veren eli buluşturmak için projelere devam edeceklerini kaydetti.

Bu kapsamda Ünye Belediyesi 2014 yılından bu yana yaklaşık 2 milyon liradan fazla sosyal yardım gerçekleştirdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.