son haberler

7 BÖLGE 7 ÜLKE ÜNYE’DE BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2017 okunma

7 BÖLGE 7 ÜLKE ÜNYE’DE BULUŞTU
Gündem
0

Ünye 6. Geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında organize edilen 7 Bölge 7 Ülke Uluslararası Halk Dansları Festivali devam ediyor.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale Ukrayna, Romanya, Kırım Tatarları, Bulgaristan, Azerbaycan, Makedonya ve Gürcistan’dan gelen ve toplam 210 kişiden oluşan 7 ekip katıldı.
Ünye Yüzüncüyıl –mevkiinde saat 19:30’da kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde ülkelerden gelen ekipleri sahil boyunca başladığı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı, Orta Çarşı ve belediye caddesinde devam ettirerek yine Ünye Cumhuriyet meydanında sonlandırdı. Ülkelerden gelen ekipler Ünye Cumhuriyet Meydanına ulaştığında ise coşku görülmeye değerdi.


7 Ülkeden gelen ekipler meydanda çalan müzik eşliğinde hep birlikte halk dansları gösterisi sundu.
Festivalin gösteri bölümü ise saat 20:30’da başladı. Sahneye sırasıyla Türkiye, Ukrayna, Bulgaristan, Kırım Tatarları, Makedonya, Azerbaycan, Romanya ve Gürcistan ekipleri çıkarak meydanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Festival boyunca her akşam halk dansları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra Ünye’nin yerel müzik grupları da sahne alacak.

[smartslider3 slider=18]

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.