son haberler

“7 Haziran’dan Sonra Güzel Günler Göreceğiz”

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015 okunma

“7 Haziran’dan Sonra Güzel Günler Göreceğiz”
Gündem
0

Ünye’de muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Atatürk Anıtına çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Çelenk sunumunun bir gün öncesinde yapılmasına ilişkin CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı; “Haziran’dan Sonra Güzel Günler Göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle resmi bayramlarda Atatürk Anıtı’na siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk sunması yasaklanmıştı. Ünye’de özel izin alan bazı siyasi partiler ile dernekler, bayramdan bir gün önce Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

7hazirandansonra_guzel_gunler_gorecegiz (2)Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi, sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunma törenine katılan siyasi parti temsilcileri ile dernek üyeleri, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Program sonrası günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan CHP Ünye İlçe Teşkilatı Üyesi Emekli Öğretmen Mustafa Kılıçarslan; “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun’a yola çıktı. Bu harekâtın başlangıç ve gelişme ışığını bu şekilde Samsun’dan yaktı. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti oluşturulduktan sonra geleceği oluşturacak gençlerimiz için 19 Mayıs’ı gençlere ithafen Gençlik ve Spor Bayramı olarak ulusumuza hediye etmiştir. Gençler bu ülkenin çok klasik anlamda söylediğimiz gibi gerçekten geleceği. Potansiyel güç olarak her zaman aramızda olmalarıyla da ülke sorunları ile ilgilenmeleri çok önemli. Tabi ki bu konuda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Gençlerle daha çok iletişim kurarak onlarla kaynaşmak ve ileriye gidişin temelini gençlerle oluşturmak bize düşen büyük görevlerden. Dilerim bu konuda çok daha başarılı oluruz” dedi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı ise; “Bilindiği üzere 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirdik. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda bu organizasyon için gerekli mercilerden izin alınarak bu tören bir gün öncesinden yapıla gelmeye başladı. Bizde bu doğrultuda alternatif olarak, Cumhuriyet Hak Partisi ve Sivil Toplum Kuruluşları eşliğinde çelenk sunma törenimizi yaptık. Umarım bu çarpık düzen değişir, değişmesi için de gayret gösteriyoruz. Daha önceden olduğu gibi Devlet töreni şeklinde çelenk sunacağımız günlerin gelmesi çok yakındır ve 7 Haziran seçimlerinden sonra bu günleri hep beraber yaşayacağız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.