son haberler

7’den 70’e İkizler, Benzerlikleriyle Yarıştı

Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2017 okunma

7’den 70’e İkizler, Benzerlikleriyle Yarıştı
Gündem
0

Ünye’de En Benzer İkizler Yarışmasının dördüncüsü Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Toplam 19 ikiz çiftin katıldığı yarışma izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, Jüri karar vermekte oldukça zorlandı.

Ünye’de Ramazan etkinlikleri çevresinde düzenlenen “En Benzer İkizler” yarışmasının yoğun ilgi görmesi nedeni ile bu yıl 4.’sü düzenlendi. Benzerlikleri ile şaşırtan ikizler arasında en çok benzeyenler jüri tarafından belirlenerek ödüllendirildi.

Talip ve Ahmet Aydın ikizlerinin 4 yıl önce sosyal medya üzerinden oluşturdukları grup aracılığıyla Türkiye genelinde ki ikizlere ulaşması, “en benzer ikizler” yarışması fikrinin oluşmasına vesile oldu. Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığının da desteğini alan ikizler Ramazan Şenliklerinde yarışma düzenleme fırsatı buldu.

Genç, yaşlı ve minik ikizlerle 7’den 70’e 26 ikiz kıyasıya yarışken, benzerlikleri ile birbirinden ayırt etmenin bir hayli zor olduğu ikizlerin arasında jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Yarışma sonunda

Ünye’den katılan 9 yaşında ki Erdem ile Eren Gülsün ikiz kardeşler 49 puanla birinci, Trabzon’dan katılan 22 yaşındaki Hasan ile Ali Aygün ikiz kardeşleri 48 puanla ikinci oldu. Yarışmaya İstanbul’dan katılan 28 yaşında ki Oğuz ile Yavuz İnal ikiz kardeşler ve Ünye’den katılan 23 yaşında ki Ayten Keskin ile Gülten Abasız ikiz kardeşler 46 puan alarak üçüncülüğü paylaştı.

Yarışmayı organize eden Ahmet ve Talip Aydın, bundan sonraki yıllarda yarışmaların devam edeceğini ve çeşitleneceğini ifade ederek; “Bu yarışmayı üç sene önce başlattık ve bu sene dördüncüsünü yaptık. Sürekli olarak bundan sonrada yapmayı düşünüyoruz. En Benzer ikizler yarışmasının üçüzler dördüzler ve beşizler olarak da yapılasını düşünüyoruz ki onları da bu sahnelere çıkartalım. Türkiye’de 2 tane beşiz anneleri var, 40 tane üçüz var, 20 tane dördüzümüz var ve bunlarda gurubumuzun üyesi. 500 adet ise ikizimiz vardır ve en çok ikiz Ünye’de bulunmakta. Ancak ikizlerimiz genelde utangaç ve sıkılgan oldukları için yarışmaya gelmeye cesaret edemiyorlar. Biz onlara ne kadar destek versek bile kaçıyorlar bizden. Genelde ikizlerin yapısı budur. Bizimde amacımız ikizlerin bu utangaçlıklarını kırmak. Çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Bizi bunlar çalışmaya daha çok itiyor. Biz her sene bu yarışmanın devamı için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

[smartslider3 slider=6]

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.