son haberler

8 Mart Kadınlar Günü Mesajları

Yayınlanma Tarihi: 8 Mart 2017 okunma

8 Mart Kadınlar Günü Mesajları
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Kadınlar Günü Mesajı 

Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar.

Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum. Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetin artması, toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, özverinin ve sevginin temsilcisi olan kadınlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Ünye Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sevindik Diktepe Demir’in Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart, kadınların eşit işte eşit ücret, sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yı-lında başlattıkları eşitlik mücadelesinde haklarının uğruna can verdiği gündür.

Bugün emekçilerin sömürgeye, baskıya, zulme, şiddete, haksızlığa, eşitsizliğe, özgür birey olma ve geleceği birlikte koruma adına tüm Dünyada ve Ülkemizde kutlanan Birleşmiş Mil-letler tarafından tanımlanmış Uluslararası mücadele ve dayanışma günüdür.

Kadınlar dünya nüfusunun % 50 sini yani yarısını, yeryüzündeki toplam işgücünün üçte iki-sini oluşturur. Ancak kadınlar Dünya gelirinin %  10  unu almakta ve Dünyanın tüm varlığı-nın  % 1 ine sahip bulunmaktadır. Yaşamın bütün alanlarında; çalışma alanında,  istihdamda, karar alma mekanizmalarında, politikada kadınlar nüfus oranında temsil edilmemektedir.

Yoksulluk, eşitsizlik ve sosyal adaletsizlik ve savaşlar dünyada kadınları erkeklerden daha çok etkilemektedir. Halen tüm toplumlarda kadınlar daha az eğitim almakta, okuma – yazma öğrenmeleri engellenmekte, yoksulluğa mahkum kılınmakta, erkeklerle aynı işi yaptıkları hal-de daha az  para kazanmaya devam etmektedir.

Bugün yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine; ekonomik, sosyal, psi-kolojik, fiziksel şiddet ve tacizlere maruz kalmaya devam etmekte ve  ne yazık ki; kadın halen cinsel sömürünün hedefi olmakla birlikte taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin oranı her ge-çen gün artmaktadır.

Kadınlara yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir ve münferit değil sistematiktir. Bu nedenle de engellenmesi ancak sistemli ve etkin bir mücadele ile gerçek-leşebilir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınmış bulu-nan kadının insan haklarını tanımak ve geliştirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek; uluslararası ku-ruluşların, siyasi iktidarların ve devletlerin olduğu kadar medyanın, toplumun ve hepimizin sorumlulu-ğundadır.

Kadının sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Bu sorunun temeli yoksul-luk, ataerkil zihniyet, çok çocuklu aile yapısı, kadının eğitimsizliği, kadının statüsünün düşük-lüğü, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı gibi çok yönlü nedenlerden kaynaklanmaktadır.Bu neden-le kız çocuklarının eğitimi, okula devamları, istihdama katılımları desteklenmeli, ülkemizde sürdürebilir kalkınmanın etkin bireyleri haline gelmeleri sağlanmalıdır.

Ülkemiz ve Dünyamızın daha eşitlikçi, daha yaşanılabilinir hale gelmesi; kadınların eşitliği, özgürlüğü, hakça bir yaşamı, onurlu çalışmayı, eğitim ,sağlık ve sosyal güvenlik hakkından eşit bir şekilde yararlanabilmesi ile mümkün olacaktır.

Şunu bilmek gerekir ki; Kadın emekçiler olmadıkça içinde yer almadıkça hiçbir haklı müca-dele kazanılamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder   Mustafa Kemal Atatürk’ ün dediği gibi    ‘’ Dünyada her şey kadının eseridir .’’

Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 8 Martta bütün Dünya ve Ülkemiz kadınlarının’’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’  nü kutlar, karşılıklı sevgi ve saygı, mutluluk, huzur ve barış içinde bir gelecek dilerim. Saygılarımla …

 

İsmail Çelenk Kadınlar Günü Mesajı

 Dünya Kadınlar Günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığı dikkate alındığında, aradan geçen zaman zarfında kadının yaratılış gayesi çerçevesinde hak ettiği değer, toplumsal görev, sosyal inşa ve geleceği ihya ekseninde yeterli gelişmenin olmadığı aşikârdır.

Emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması, insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilke edinen bir sivil toplum örgütü olarak, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz. Kadınlar, toplumların temel taşı, direğidir. Başarılı olmak, aydınlık bir gelecek kurmak, huzurlu bir ortam tesis etmek istiyorsak, o direği sağlam tutmalıyız.

Bugün modern toplumların yaşadıkları sosyal, psikolojik, kültürel bunalımların temelinde, hayatın özünü oluşturan ailede merkezi rol üstlenen kadının ontolojik konumundan edilmesi yer almaktadır. Pragmatizmin siyasi, sosyal, ahlakî bütün sınırları çiğneyip geçtiği dönemlerde, parasal kazancı ‘put’ edinen kapitalizm, çıkar alanını genişletmek için, üretimin hizmetinde tüketime köle yaptığı kadını gelenekten, kültürel değerlerden uzaklaştırmış, tasarlanan yeni dünyanın kışkırtıcı figürü durumuna getirmiştir.

İslâm coğrafyasında ve Batı modernizmine teslim olmamış diğer toplumlarda, toplumsal değişimlerin, hatta ülkemizde 28 Şubat sürecinde görüldüğü şekliyle siyasi dayatmaların kadın üzerinden sürdürülmesi, rastlantısal olmayan toplum mühendislikleri gereği olarak baştan sona planlı, programlı operasyonlardır. Operasyon yapanların kadının özgürleşmesi gibi bir dertleri asla olmamış, ancak onlar, kadınlarını kendi ideolojileri doğrultusunda şekillendiremedikleri toplumları etkisizleştiremeyeceklerini anlamışlardır.

Bizim değer dünyamızda kadın hiçbir ideolojinin ne aracı ne oyuncağıdır; hayatın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır. Evde, sosyal ve kültürel hayatta kadın her türlü kültürel varlığın yüklenicisi olmuştur.

Modern hayat anlayışında ise, kadın olsun erkek olsun, insan, manasız  bir yaşam içinde boş hayallerle avunmaktadır. İnsan, anlam derinliğini,  asaletini kaybetmek üzeredir. Kapitalizm, kurnazca sürdürdüğü algı operasyonlarıyla iliklerine kadar sömürüye ve pazarlamaya elverişli  hale getirdiği kadını ‘özgürlük’ yalanıyla aldatmayı sürdürebilmektedir. Son tahlilde kadına tüketim kültürünün bir nesnesi olmanın ötesinde anlam yükleyemeyenler, ona tarihinde en aşağılık muameleyi reva görmüşlerdir. Kadının maddi-manevi tüm varlığı, istismar, yağma, talan ve kazanç alanına dönüştürülerek  hiçleştirilmiş, aşağılanmıştır.

Sosyal, kültürel değişimin karmaşık toplum yapısı içinde bir mihenk taşı olarak kadının hayat içinde konum ve saygınlığını muhafaza etmek elzemdir. Dışarıda iş kadını, çalışan, içeride evinin hanımı, çocuğunun annesi olarak kadın, toplum düzenimizin en saygın varlığıdır. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ anlayışıyla kadına sevgi, saygı ve hürmetle yaklaşırız. Kadınlarını zelil eden toplumlar, zillete düşer. Bize göre, kadın hayatın her kademesinde yer almalı; hayati görevi göz ardı edilmeksizin desteklenmeli ve korunmalıdır. Çünkü kadını korumak aileyi, dolayısıyla toplumu korumaktır.

Kadınıyla erkeğiyle hepimiz el ele, omuz omuza vererek, bize unutturulmak istenen medeniyet değerlerimizi tekrar canlı kılmanın mücadelesini veriyoruz. Kadınlarımızı, erkeklerimizi, gencimizi, yaşlımızı, hâsılı bütün insanımızı, bizi var ve anlamlı kılan değerlerimizi koruyacağız. Zaten bugün en ateşli, en ileri boyut ve etkileriyle yaşanan savaş, esasen bu değerleri yok etme saldırganlığı ile değerlerin savunulması arasındaki çatışmadan başkası değildir. Maalesef son yüzyıllık tarihimizde de gözlemlediğimiz gibi, daha çok ideolojik amaçlarla sürdürülen bu çatışmanın odağına kadın konulmuştur. Bunun böyle olması bile, tersten bir bakışın ele verdiği gibi, kadının kültür, hayat ve medeniyet hareketlerinin tam orta yerindeki rolünün önemini açıklamaktadır. Bu bir medeniyet ve kültür savaşıdır. Maddi dünyamızı imar etmek için manevî dünyamızı harap edemeyiz.

Yeryüzünü ifsat eden odakların millî bütünlüğümüzü, ailenin sağlamlığına dayanan toplum yapımızı bozmak için her yönden, her yerden saldırdığı günümüzde, hak, hukuk, adalet ve saygı ölçülerini elden bırakmadan, millet olarak, hakkı ve hakikati her yerde ve her an savunacak, 180 bini aşkın kadın üyemizle örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başta kadınlar olmak üzere, hakkı yenilen, zulme uğrayan, ezilen, sömürülen herkesin, dün olduğu gibi, bugün de yanında olmaya devam edeceğiz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, başta kadın çalışanlar olmak üzere, bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması dileğiyle bir kez daha kutluyoruz.

Başhekim Güray 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Mesajı

Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Güray YILMAZ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında;

“Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri sevindirmektedir.
Ülkemizin kalkınmasında, büyüyüp gelişmesinde de önemli katkıları olan kadınlarımızın çalışmalarında elde ettikleri başarılarla ülkemizi modern dünyada daha etkin, daha güçlü ve daha saygın bir konuma getireceğine inanmaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü içtenlikle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Mithat Kıvrak’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı

8 Mart’ın dünyada kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısı ile kadının olmadığı veya ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kamuda kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kalkması ve kadına yönelik şiddetin son bulması için herkese çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Sadece cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören, aile içi şiddete maruz kalan, eğitimine izin verilmeyen, yasal haklarını bilmeyen ve ezilen kadınların bu sorunlarının çözümü için el ele vermek zorundayız. Toplumsal iyileşmenin sağlanması, öncelikle kadınlarımızın eğitilmesi ve gündelik sosyal yaşama katılmalarıyla mümkün olacağına inanıyorum. Kadınlarımızın sadece 8 Mart tarihinde değil her an hatırlanması, dolayısıyla onlarsız bir yaşam şeklinin düşünülemeyeceğini bilmemiz gerekir.

Bu düşüncelerle birliğimizde görev yapan kadın çalışanlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sağlıklı bir ömür dilerim.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türk aile yapısında ve hayatımızın her alanında yüzyıllardır süregelen bir değerle sonsuz sevgisi özverisi ve fedakarlığı ile en kıymetli yerde tuttuğumuz kadınlarımızın günüdür.

Sadece ev hayatında değil iş hayatında ve sosyal hayatta da kendini ispat etmiş olan kadınlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli misyon üstlenmiştir. Bağımsızlığa giden yolda cephede ve cephe gerisinde destansı bir mücadele vererek erkekler ile beraber omuz omuz etkin görevler almışlardır.

Ülkemizde ve dünyamızda kadınlar çeşitli olumsuzluklar ile karşılaşmaktadır. Devletimiz kadınlarımıza bu olumsuzluklar ile mücadelede her türlü desteği vermekte “Pozitif Ayrımcılık” yapmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kadına şiddetin önlenmesi için tüm önlemleri almakta ve gereken çabayı göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle “Cennet annelerin ayağı altındadır” Hadisi Şerifine istinaden kadınlarımıza hak ettiği değerin her alanda verilmesini diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Tekintaş mesajında, “Hayatımızın her aşamasında yanımızda olan ve aile kurumunun temel taşını oluşturan, analık görevini layıkıyla yerine getiren ve bu önemli görevden asla taviz vermeyen fedakar insanlardır kadınlarımız. Aile yapımızın şekillenmesinde kadınlarımızın ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Toplumların büyümesi ve gelişmesi adına üstlendiği görevi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetişmesinde ve ahlaklı toplumların oluşmasında temeli oluşturmaktadır. Yaşamımız boyunca güç veren varlıklarıyla bizleri onurlandıran, geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizin yaşatılması için gösterdikleri özveriyle her türlü takdire şayan olan kadınlarımız bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman başımızın tacı olacaklardır. Savaş meydanlarında kısıtlı imkanlara rağmen canla başla mücadele eden fedakar kadınlarımızın Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu kahramanlığı görmemek mümkün değildir. Her zaman onlarla var olduk, bundan sonrada yine onlarla var olmaya, engelleri el ele, omuz omuza vererek halletmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kadına şiddetin son bulduğu, yaratılanın yaratandan ötürü birbirini sevdiği, adalet ilkesinin kadın erkek ayrımı olmaksızın uygulandığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınları gününü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim” dedi.

Başkan Engin Tekintaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Altınordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek olan “Anne Üniversitesinin” protokol imza töreninin 8 Mart günü imzalanacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.