son haberler

98 Yaşında, Ünye’de Müzik Dinleyerek Dolaşıyor

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2015 okunma

98 Yaşında, Ünye’de Müzik Dinleyerek Dolaşıyor
Gündem
0

Ünye sokaklarında sesli müzik dinleyerek dolaşan yaşlı adam, görenlerin ilgisini çekiyor. Bu şekilde müzik dinlemesinin altında ise ölen yeğeninin acısı var.

Ailesinde pehlivanların olduğu 98 yaşında Osman Turgut, omzuna astığı cihazla Ünye sokaklarında sesli müzik dinleyerek dolaşıyor. Şaşkın bakışlar arasında gezen Osman Turgut, Ünyelilerin ilgisini çekiyor. Sosyal Medyada Dede FM olarak videolar ise Ünyeliler tarafından paylaşım rekoru kırıyor.

Evde dinlediği müzikleri bir kâğıda not alan ve düzenli olarak MP3 CD’si yaptıran Osman Turgut, Türk Halk müziği, Sanat müziği ve bazı pop müzikleri dinliyor.

98 Yaşında, Ünye'de Müzik Dinleyerek Dolaşıyor 2Ölen Yeğeninin Acısını, Müzikle Dindiriyor

Yeğeninin ölümüyle kahırlandığı ve bu nedenle kendini müziğe verdiğini belirten Osman Turgut; “Yeğenim öldükten sonra kahırlanıyorum, aklıma geliyor. Güreşçiydi, futbolcuydu, boksördü, çok efendiydi. Karşısında ki rakibini nakavt edeceği zaman bırakırdı. Aklıma geliyor bende kendimi müziğe verdim” dedi.

Hoşuna Giden Müziği Listesine Alıyor

Dinlediği müzikleri nasıl seçtiğini de anlatan Osman Turgut; “Televizyon ve radyoda hoşuma giden şarkıları listeye alıyorum, listeye yetmeyeni es geçiyorum. Sadece seçtiklerimi yazıyorum. Türk Halk müziği olsun, Türk Sanat müziği olsun, pop müzik olsun, Erzurum Baş Bar’ı, Diyarbakır Sıra Geceleri her türlü var. Kafama göre bazen yüksek ses açarım bazen az açarım. Her yerde de yüksek sesle açmam çünkü patavatsız adam çok var. Hop ne yapıyorsun, rahatsız ediyorsun falan denilebiliyor onun için kimsenin işine karışmam” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.