son haberler

Acara’dan Gelip Gürcü Köylerinde Program Çekiyorlar

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2015 okunma

Acara’dan Gelip Gürcü Köylerinde Program Çekiyorlar
Gündem
0

Gürcistan’ın Acara Televizyonu, Türkiye’de ki Gürcü köylerinde Gürcü kültürü ve yaşam biçimlerini konu alan program çekiyor. Programın Sunucusu Natıa Tavdgırıdze, göçün ardından bir asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Türkiye’de Yaşayan gürcülerin kültürlerini ve geleneklerini halen yaşadığını belirtti.

Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesi’nde yayın yapan Acara Televizyonu, Türkiye’deki Gürcü köylerinde “Köyde Bir Gün” adlı program çekimi gerçekleştiriyor.

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Ünye’ye gelen ve Ünye’de bir hafta süre ile Gürcü nüfusun yaşadığı birçok köyde çekimler yapan Programın Yapımcısı ve Sunucusu Natıa Tavdgırıdze, Rejisör Roın Dvalı ve Kameraman Ramaz Surmanıdze, Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, Başkan Yardımcısı Ahmet Gürcüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Demirci ile Yeni Ünye Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Acara Televizyonu’nda her hafta yayınlanan ve beğeniyle izlenen “Köyde Bir Gün” adlı programı Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Dayanışma Derneği’nin daveti üzerine Ünye’de ki Gürcü köylerde çekmeye karar verdiklerini belirten Programın Yapımcısı ve Sunucusu Natıa Tavdgırıdze;  “Ünye ve çevresinde yaklaşık bir haftadır çekimler yapıyoruz. Gittiğimiz Gürcü köylerinde yaşam tarzları ve kültür yapılarını inceliyoruz. İnsanların ilgisi bizleri son derece memnun etti.  Türkiye’ye gelirken endişeliydik, nelerle karşılaşacağımızı bilmiyorduk ancak öyle sıcak karşılandık ki kendimizi ülkemizde zannettik. Bu program yayınlanıp ülkemizdeki insanlar buraları gördüğünde, yaşam tarzı ve kültürümüzün çok benzer olduğunu görecekler. Bir Acara’da Türkiye’de varmış diyecekler” diye konuştu.

Talep olması halinde program çekimlerine tekrar gelebileceklerini ifade eden Natıa Tavdgırıdze, Türkiye’de Gürcü nüfusun yoğun olduğu İnegöl’de de program çekmeyi planladıklarını, Ünye’de çektikleri programın Eylül ayında başlayacak yeni yayın döneminde yayınlanacağını söyledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.