son haberler

Adanalı Çift, Karadenize Hayran kaldı

Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 okunma

Adanalı Çift, Karadenize Hayran kaldı
Gündem
0

Adana Ceyhan’da yerel gazetede çalışan Dürdane ile Yusuf Tunur çifti geçtiğimiz hafta yapılan törenle dünya evine girdi. Genç çiftin Karadeniz hayali ise balayında gerçekleşirken dolu dolu 3 günün tadını çıkardılar.

Adana Ceyhan’da CRT gazetesi imtiyaz sahibi Dürdane Tunur ile eşi Anadolu Ajansı Ceyhan Temsilcisi ve CRT gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Tunur düğünlerinin ardından balayı için Karadeniz’i tercih etti. Hava sıcaklığının yaz mevsiminde 60 dereceyi bulan Adana’dan Yeşil ile Mavinin bol olduğu Karadeniz’e doğru yolu çıkan genç çift Ünye’de iki gece konakladı. Başta Ünye olmak üzere Samsun ve Ordu illerini de gezen çiçeği burnunda çift doğanın ve denizin tadını çıkardı. Ünye’nin eşsiz doğa güzelliğine hayran kalan çift başta Ünye Kalesi olmak üzere, Şeyh Yunus Emre Türbesi ve Ünye İskelesi’nde bol bol fotoğraf çektiler.

Ünye’yi denizden de seyreden çifte Ünye Haber Gazetesi Haber Müdürü Turgut Dağdeviren ve eşi Cahide Dağdeviren eşlik ederken neden Karadeniz? Sorusuna ise şöyle cevap verdiler;

Öneri Üzerine Geldik Hayran Kaldık

CRT gazetesi imtiyaz sahibi Dürdane Tunur “Ünye’ye daha önce hiç gelmemiştim. Beklediğimden daha güzel bir şehir ile karşılaştım. Karadenizli arkadaşlarım vardı. Onlar anlatıyorlardı yeşilini, mavisini, fındığını. Bende çok merak etmiştim. Ünye’yi bir aile dostumuz olan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel önermişti bize. Onun vesilesiyle geldik. Gerçekten çok güzel bir memleket. Biz Adanalılar, özellikle sıcağı oldukça fazla yaşayanlar olarak burası çok iyi geldi. Günlerimiz güzel geçti. Fındık bahçeleri ve bol yeşili olan bir kent olarak hayal ediyordum ama sosyalleşmiş bir kent ile karşılaşmak ayrıca mutlu etti. Samsun ilinde de yaptığımız gezide özellikle Atatürk’ün Samsun’a çıkışının resmedildiği iskele ve Bandırma Vapurunu inceleme fırsatımız oldu. Gördüklerim karşısında inanılmaz etkilendim. Burada yaşayan İnsanları ayrıcalıklı bulduğumu da belirtmek isterim” dedi.

Dolu Dolu 3 Gün Geçti

Anadolu Ajansı Ceyhan Temsilcisi ve CRT gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Tunur ise “ işimiz gereği haberden habere koşuyoruz. Eşimle birlikte evliliğimizin ilk zamanlarını unutamayacağımız bir mekanda, bir şehirde geçirelim istedik. Ben daha önce Karadeniz’den geçmiştim. Ama Ünye’ye hiç gelmemiştim. Bizim için unutulmaz bir 3 gün, dolu dolu geçen bir 3 gün oldu. Bize hem burayı tavsiye eden hem de ağırlayan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim için ömrümüz boyunca anımsayacağımız anılarımız oldu. Özellikle bizim bölgemiz gibi sıcaktan bunalan insanları tatillerini Karadeniz’de geçirmeye ve özellikle Ünye’de geçirmeye davet ediyorum” dedi.

Adanalı Çiftten Ünye’ye Öneri

Ünye ve bölgesinde yaptıkları gezi boyunca bazı gördükleri eksiklikleri de dile getiren Tunur çifti “burada yöresel yemeklere daha çok ağırlık verilmesi gerekiyor. Çünkü bizim gibi dışarıdan gelen insanlar özellikle Ünye’ye ve Karadeniz’e özgü lezzetleri tatmak istiyor. Bir de denize kıyısı olan şehirde restoran haricinde balık ekmek tarzında fazla bir yer göremedik. İnşallah yetkililer bu konulara da el atarlar ve biz de bir sonraki gelişimizde görme fırsatı buluruz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.