son haberler

Adım Adım Çözüme Gidiyoruz

Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2016 okunma

Adım Adım Çözüme Gidiyoruz
Gündem
0

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, İlçe merkezlerinden başlayarak su sorunlarına neşter vurduklarını, akabinde öncelikle beldeden mahalleye dönüşen nüfus yoğunluğu olan mahallelerde yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirtti.

Adım Adım Çözüme Gidiyoruz 2Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi(OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan, OSKİ Ünye Şube Müdürü Ersin Avanoğlu ve Büyükşehir Ünye Ofisi Sorumlusu Sefa Hatipoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Gürel’e OSKİ’nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Fatih Yürük, hızlı bir yapılanma sonrasında su ve kanalizasyon sorunlarını öncelik sırasına göre çözüme kavuşturmaya başladıklarını belirterek, “OSKİ yaklaşık bin personelle tüm Ordu’nun su sorunları için yoğun bir mesai yürütmektedir. Uzun yıllar birikmiş sorunların tamamına bir anda çözüm üretmek elbette mümkün değil. Ancak öncelikle ilçe merkezlerinden başlayarak sorunlara neşter vuruyoruz. Altınordu’dan Akkuş’a, Aybastı’dan Mesudiye’ye tüm ilçelerde ekiplerimiz çalışmakta. İlçe merkezlerinin yanı sıra nüfus yoğunluğu olan beldelerden mahalleye dönüşen yerlerde su sorunlarını öncelikli olarak çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Devamında ise tüm yerleşim yerlerinin kaynak suyu, gölet ve baraj yapılarak su problemlerini ortadan kaldıracağız” dedi.

Adım Adım Çözüme Gidiyoruz 3Biraz Zamana İhtiyacımız Var

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana henüz 2 yıl olduğunu hatırlatan OSKİ Genel Müdürü Yürük, “Uzun yılların birikimi olan sorunların bir anda çözülmesi elbette mümkün değil. Ancak, Türkiye’de yeni kurulan Büyükşehirler arasında Ordu en hızlı yapılanan ve çözümler üreten bir belediye. Yol ve su en önemli ihtiyaç. Yollar asfalta kavuşurken, bizde her yere su götürmek için imkanlar dahilinde çaba gösteriyoruz. Önce mevcut kaynakların adil ve en iyi şekilde halkın kullanımını sağlarken, mevcut kaynakların yeterli gelmediği yerlere de yeni çözümler için projeler hazırlayarak bu projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.