son haberler

Akkuş’ta Deprem Tatbikatı

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2015 okunma

Akkuş’ta Deprem Tatbikatı
Gündem
0

AFAT ve UMKE ekiplerinin Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesi’nin Katkılarıyla ilçede düzenlediği deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikatta enkaz altından yaralı kurtarma, trafik kazası ve kuyudan yaralı çıkarma olayları canlandırıldı.

Kapalı spor salonu yanındaki açık alanda düzenlenen tatbikatı Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci, Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Seyhan Canbulut, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tatbikata ilk konuşmayı Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Seyhan Canbulut yaptı. Canbulut konuşmasında deprem ve etkileri ile deprem sonrası müdahalelerin önemine değindi.

Akkuş'ta Deprem Tatbikatı 4Daha sonra Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci söz aldı. Demirci konuşmasında, “Geçtiğimiz günlerde Erbaa’da yaşanan depremin etkisini Akkuş’umuzda da hissettik. Deprem sonrası kurtarma faaliyetleri çok önemli. UMKE doğal afetlerde en kısa zamanda olay yerine ulaşmak ve yaralıları kurtarmak için mücadele ediyor ve bunu gönüllü olarak yapıyor. Kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken ayrıca bu tatbikatın ilçemizde yapılmasına vesile olan sağlık il müdürlüğümüze de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Tatbikatta son konuşmayı Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila Yaptı. Atila konuşmasında, “99 Marmara depremi sonrası arama kurtarma çalışmalarına büyük önem verildi ve gönüllü arama kurtarma ekipleri kuruldu, bunların örneklerini burada görmekteyiz. Umarım bu ekipler görevlerini sadece tatbikatlarda yaparlar, inşallah deprem gibi olumsuzluklar yaşamayız. Tabi herhangi bir olumsuzluk olduğunda da canla başla görevlerini yerine getirmekteler” dedi.

Konuşmaların ardından tatbikata geçildi. Tatbikatta ilk olarak Akkuş’ta deprem anında meydana gelen bir trafik kazasına müdahale edildi ve yaralılar kaza mahallinden uzaklaştırılarak hastaneye sevk edildi.

Trafik kazasının ardından enkaz altından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Akkuş ve çevresinde meydana gelen depremde enkaz altında kalan yaralılar kurtarılarak hastanelere götürüldüler.

Depremde son olarak kuyuya düşmüş bir yaralının kuyudan çıkarılma tatbikatı yapıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.