son haberler

Arap Gazetecilerin Ünye Yorumu; “Türkiye’nin Gözbebeği”

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2015 okunma

Arap Gazetecilerin Ünye Yorumu; “Türkiye’nin Gözbebeği”
Gündem
0

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Ünye’ye gelen 78 Arap Gazeteciye, Ünye Akkuş ve İkizce Belediye Başkanları sunum yaparak bilgiler verdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen sunuma Belediye Başkanlarının yanı sıra Ünyeli iş adamları ve Arap gazeteciler katıldı.

Arap Gazetecilerin Ünye Yorumu; Türkiye'nin Gözbebeği 2İlk sunumu yapan Ünye’de yatırımcılar tarafından değerlendirilebilecek alanlarla ilgili bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Şehrimizin güney batısında 358 dönümlük bir arazide üniversite kampüsü çalışmalarımız devam etmekte, buraya özel üniversite açılabilir. Kentimizin batı girişinde sahile yakın bir alana havaalanı amacıyla yapılan pistin olduğu yerde özel havacılık yüksekokulu yapılabilir. Güzel sahilleri, bozulmamış doğası ve uzun plajları Uzunkum, İncekum, İnciraltı, Çınarsuyu diye bilinen yerler; adeta plajlar zinciri halinde kilometrelerce uzanır. Yapılan yatırımlar ile her yıl cazibesini artıran Ünye’ye Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve yurtdışından binlerce turist gelmektedir. Sayının her geçen yıl artması nedeni ile yaz aylarında konaklama sorunu ortaya çıkmaktadır” dedi.

Çamyar’ın sunumunun ardından, Akkuş ve İkizce Belediye Başkanları da ilçelerinin tarihi, kültürel ve turistik yerleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sunumların ardından gazeteciler, Belediye Başkanlarına bazı sorular yönelttirken, bir gazetecinin, “Burayla ilgili konuşurken Ünye’yi Türkiye’nin göz bebeği olarak aramızda isim koyduk” demesi salonda büyük beğeni topladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.