son haberler

Arap Medyasında Ordu’yla İlgili 3 Bine Yakın Haber Yayınlandı

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2015 okunma

Arap Medyasında Ordu’yla İlgili 3 Bine Yakın Haber Yayınlandı
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Arap gazetecilerin çok güzel intiba ve izlenimlerle Ordu’dan yarıldığını ve Arap medyasında Ordu’yla ilgili 3 bine yakın haber yayınlandığını söyledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında, 05-11 Kasım 2015 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen ‘Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi’ni değerlendirdi.

Ordu’nun tanınır, bilinir hale getirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, her açıdan cenneti andıran bir il. Yani dünyadaki yalancı cennet diyebiliriz. Veyahutta cennetin tarif edildiği yerler, Ordu’da mevcut diyebiliriz. Bu tanımlamaları Ordu için yapabiliriz. Ben, 1,5 yıldır Ordu’da görev yapıyorum. Tüm bu güzellikleri gittim yerinde gördüm. Ordu coğrafyasının % 90’ını gezdim. Bütün güzelliklere vakıf oldum. Karadeniz’in bazı yerlerini de görme ve inceleme imkanım olmuştu. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, fazlasıyla Ordu’da mevcut. Hem daha bakir, hem de daha güzel. Ordu’yu gezen, gören basın mensupları, Ordu için ‘Karadeniz’in Özetidir’ diyorlar. Fakat buna karşılık Ordu’ya neden hem yerli, hem de yabancı turist gelmiyor? İnsanlar turizmden  neden yeterli pay alamıyor? Bunu araştırdığımızda yeterli bilenmediği, tanıtılmadığı söylendi. Dolayısıyla insanlar bilmediği yerlere gitmek istemiyorlar. Öncelikle merak ve ilgi uyandırmamız lazım. ‘Valilik olarak ne yapabiliriz?’ diye arkadaşlarla oturduk, konuştuk.  Ordu’yu tanıtmaya karar verdik. Ulusal televizyonlarda yayınlanan ve izleyicisi çok olan programların Ordu’da çekimler yapmasını sağladık. Ulusal televizyon kanallarının haber ve belgesel programlarında yer aldık. Ne kadar gezi ve seyahat dergisi varsa hepsinde Ordu’yu tanıttık.  Ordu’yu yurt içinde tanıttık büyük oranda. Şimdi bu yetmez dedik ve Ordu’yu yurt dışına da tanıtmaya karar verdik. Karadeniz bölgesine çok fazla turist gönderen ülkeler var. Arap coğrafyasında çölde yaşayan insanlar tabiat ve doğal güzelliklere hasretler. Irmaklar, dereler, çaylar, şelaleler, göller, zümrüt ormanlar, masmavi deniz, bu insanların hayalinde yaşıyor. Burayı cennet olarak görüyorlar. Trabzon, Rize gibi illerimize Arap dünyasında 10 senedir turist geliyor. Trabzon’a gelen turist sayısı 300 bine dayanmış durumda.  Bu insanlar 3 bin dolara yakın para harcıyorlar. Trabzon’a yılda 900 milyon dolar para giriyor. Ordu’nun toplam ihracatı 200 milyon dolar olduğunu düşünürsek, Arap turistlerin ne kadar olduğunu daha iyi anlarız” dedi.

Arap Medyasında Ordu’yla İlgili 3 Bine Yakın Haber YayınlandıOrdu’yu Arap ülkelerine tanıtmak amacıyla Arap gazetecileri Ordu’ya davet ettiklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Turizmden herkes istifade ediyor. Simitcisinden, el sanatlarına, sanayicisine, köylüsüne varıncaya kadar toplumun geniş bir kesimi turizmden istifade ediyor. Turizmin geliştiği yerlerde, insanlar sadece tek bir ürüne bağlı değiller. Bizde dedik ki Ordu bu kadar güzellikleri bünyesinde taşıyorsa, bu insanlar Körfez ülkelerinde Karadeniz bölgesine niçin geliyorsa, daha fazlası Ordu’da var. Bu Arap turistleri Ordu’ya getirebilmemiz için ne yapalım? diye düşündük ve Ordu’yu Araplara tanıtmaya karar verdik. Araştırdık, yollar bulduk, onlarla iletişim halinde olan insanlara ulaştık. Pastayı paylaşmak değil de pastayı büyütmek adına Arap ülkelerinin tanınan, bilinen gazetecilerini Ordu’ya davet ettik.  Başta Suudi Arabistan, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Katar, Umman, Irak, Ürdün, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suriye gibi 26 ülkeden 86 Arap gazeteci Ordu’ya geldi. Bunların çoğu da televizyon ve gazetelerin sahipleri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri, muhabirleri ve ekran yüzleriydi. Valiliğimizdeki arkadaşlarımız sağolsunlar, yaptıkları program dahilinde Arap gazetecileri 6 gün boyunca Ordu’da çok güzel ağırladılar. Ordu’da gezmeye, görmeye değer ne kadar yer varsa hemen hemen hepsini gösterdiler. Hatta  Sonra giderken söyledikleri şu oldu: ‘Ordu, bir cennet.’, ‘Çekinerek geldiğimiz Ordu’dan kalbimizi bırakarak ayrılıyoruz.’, ‘Ölmeden önce cennete girmek istiyorsanız Ordu’ya gelin.’, ‘Ordu şehri Karadeniz’in incisi.’, ‘Ordu şehri kuzeyini kalbi.’ bu türden hayranlık ifade eden sözleri daha önce gelen Arap gazetecilerde söylemişti. Dolayısıyla bu intibalarla Arap gazeteciler daha Ordu’da iken, çalıştıkları medya kuruluşlarına internet üzerinden haber geçtiler. Şu ana kadar Ordu’yla ilgili 3 bine yakın haber yayınlandı. Gerek internet medyasında, gerek televizyonda, gerekse gazetelerde bu haberler yayınlandı. Halen yayınlanmaya da devam ediyor. Bütün çabalarımız aynen toprağa tohum saçmak, fide dikmek gibidir. Bir anda olacak şeyler değil. Önümüzdeki dönemde turizmde Ordu’da bir patlama bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde aratan taleplerle birlikte yatırımlarda artacaktır” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.