son haberler

Argan Yaylası Kış Turizmi İçin Yatırımcı Bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2015 okunma

Argan Yaylası Kış Turizmi İçin Yatırımcı Bekliyor
Gündem
0

Argan Yaylası 1
Akkuş İlçe Merkezi’nde bulunan ve kar kalınlığı bakımından birçok kayak merkezine kafa tutan Argan Yaylası kış turizmi için yatırımcı bekliyor.
İlçe merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunan 1650 rakımlı yaylada incelemelerde bulunan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci yatırımcıları Akkuş’a davet etti.

Başkandan Yatırımcıya Destek Sözü

Başkan Demirci, “İlçemiz kış turizminin en iyi şekilde yaşanabileceği ender ilçelerden biri. Birçok kayak merkezine ulaşım sorunu yaşanırken ilçemiz için böyle bir sorun yok. Ünye -Akkuş – Niksar Karayolu’nun üzerinde bulunan ilçemiz hem Karadeniz Bölgesi’ne hem de İç Anadolu Bölgesi’ne hitap etmekte. Yaylaya ulaşım sorununun olmaması ve doğal kayak pistlerinin de bulunması ayrı bir avantaj olup kar sorunu da yaşanmamakta. Son kar yağışında kar kalınlığı 80 cm kadar ulaştı. Mart ayına kadar kar yağışı alan bir yayla. Kış turizmi için bakir olan bu alana yatırımcıları bekliyoruz. Yayla kış turizminin yanında yaz ayları için yayla turizmine de müsait. Böyle bir yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.