son haberler

Argan’dan Kıroğlu’na Manidar Plaket

Yayınlanma Tarihi: 7 Temmuz 2017 okunma

Argan’dan Kıroğlu’na Manidar Plaket
Gündem
0

Ünye Yunus Emre Derneği son genel kurul ile Başkanlığa seçilen Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Kıroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Yaşar Argan aynı zamanda derneğin yönetim kurulu üyesi olan Musa Kıroğlu’na hayırlı olsun dileklerini iletti.

Yunus Emre Derneği Vakıf Olma Yolunda
Başkan Argan konuşmasında, “Yunus Emre Derneği Yönetim Kurulu ve ‘Biz ve Yaban Yunus’ta Tamam’ projesi kapsamındaki gezi grubu arkadaşlarımızla birlikte yönetim kurulu üyemiz olan Musa Kıroğlu arkadaşımızın Ünye Kent Konseyi Başkanı olması nedeniyle kendisine bir ziyaret gerçekleştirdik. Derneğimizde bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. bu çalışmaların bundan sonra daha verimli devam edeceğine inanıyorum. Bizim dernek olarak bir düşüncemiz, bir projemiz vardı. Bu da Yunus Emre Derneği’nin dernek olmaktan çıkarak vakıf olarak hizmetine devam etmesi düşüncesiydi. Bu düşüncemizi Eskişehir ve Karaman’a yaptığımız gezide de pekiştirmiş olduk. Yunus Bizdedir diyen birçok il vakıflaşma yolunda olmuş. Bu nedenle Ünye’de de bunun zamanının geldiğini görüyoruz. Bu kapsamda da Musa kardeşimizin Kent Konseyi Başkanlığına seçilmesi Yunus Emre Derneği olarak bizleri ayrı bir heyecanlandırdı. Hem gazeteci kimliği hem de kentin sorunlarına çözüm üreten birimin başında olması bizleri mutlu etmiştir. Bu da Yunus Emre Derneği’nin vakfa dönüşmesi yolunda ilerlemesini gösteriyor” dedi.

Kıroğlu’ndan Beklentiler Arttı
Kent Konseyi Başkanı Musa Kıroğlu’ndan 50 yıllık dostum diyerek bahseden Başkan Argan ayrıca “Musa beyin ehliyet ve liyakat bakımından eksiği yoktur. Kendisi gönül adamıdır. Bu nedenle kendisinden hem Yunus Emre Derneği olarak hem de Çevresel ve küresel kirliliğe karşı durması bakımından beklentilerimiz artmıştır” dedi.

Ünye’nin Doğusu da Batısı da Çöp Oluyor
Başkan Argan açıklamalarında ayrıca Kent Konseyi Genel Kurulu’nda da dile getirilen çöp sorununa değindi. Ünyeli olarak endişeli olduklarını söyleyen Başkan Argan “Ünye’de bildiğiniz gibi bir çöp sorunu var. Bu da ciddi bir sorun. Şirin Ünye, Karadeniz’in İncisi Ünye diyoruz ama Samsun’dan Ünye’ye girerken bizi çöp dağları karşılıyor, başıboş köpekler karşılıyor ve her gün burada 1-2 tane köpek kazası meydana geliyor. Kokusu da ayrı bir sorun. Buna ilave olarak ise önümüzdeki günlerde Cevizdere havzasında bir çalışmanın olacağını ilan etti Büyükşehir Belediyesi. Ünye Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nda bu sorun dile getirildi. Bu durum beni de rahatsız etti. Eğer Cevizdere’ye de çöp yığılır orada da ayrıştırmaya başlanırsa Ünye doğudan batıdan çöp kokusu altında kalır. Bu da çok tehlikeli bir tablo Ünye için. Bu konuşulmaya başlandı Ünye’de. Ünye’de bir şey konuşulursa Ünye’nin sağ duyusu vardır başına gelir. Bu konuda kent konseyimizin daha aktif rol oynamasını istiyorum. Çünkü böyle bir felaketi asla yaşamayalım diyorum. Evet çöp bir sorundur ama Ünye’nin sorununu Akçay’da düzenleyelim rehabilite edelim oradan başka bir yere taşıyalım. Akçay’da rehabilite ederken Cevizdere’de de bu işe başlarsak Ünye doğudan batıya çöp yığınları ve kokusu altında kalır diyor düşünüyorum” dedi.

Yunus Emre Sevgisi ve Aşkıyla Çalışacağım
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Kent Konseyi yeni Başkanı Musa Kıroğlu, “Yunus Emre Gönüllüsü dostlarımın ziyaretinden mutlu oldum. Kent Konseyimiz parçalardan müteşekkil bir bütün. Bu parçalardan biri de Yunus Emre Derneği. Kent konseyinin ayaklarından en önemlilerinden birisi. bugün burada Yunus Emre gönüllüsü olarak başkan sıfatıyla oturuyorum. Yıllardır Yunus Emre Derneği’nde yaptığım çalışmalar neticesinde bana önemli katkılar sağlamıştır. Benim yetiştiğim Yunus Emre sevgisi ve aşkıyla yaptığım çalışmalar bundan sonrada bütün gücümle kent konseyimizde devam edecektir” dedi.

Başkan Kıroğlu’nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

Dernek Vakfa Dönüşmeli
“Yaşar başkanın Yunus Emre Derneği’ni vakıf çalışması yönüne doğru götüme fikrine katılıyorum ve bu konunun vakit kaybetmeden hayata geçmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.”

Adı Büyük Ama Yetkisi Sınırlı
“Ünye Kent Konseyi’nin adından kapsamlı olduğu görülüyor belki ama aslında konseyin görev alanı ve yaptırım gücü bakımından bakıldığında belirli ve sınırlıdır. Ama o sınırların içindeki çalışma dahi çok önemli. Eğer bu çalışma yeterince yerine getirildiği zaman Ünye’de topluma ve toplum hayatına katkısı çok büyük olacaktır diye düşünüyorum. 3 yıldır çalışmalarımız ve projelerimiz ortadadır. Bundan sonra da yarım kalan projelerimize yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz ” dedi.

Çöp Meselesi
“Çöp meselesi Ünye gibi özel bir şehirde çok acı ve sırtımıza kambur olarak duruyor. Denize sıfır yere dökülen çöp denize karışarak ciddi bir kirliliğe sebep oluyor. Bu nedenle bununla ilgili olarak başlatılmış bir çalışma var. Vahşi depolamadan düzenli depolamaya geçiş. Bu da bir aşamadır. Bu çalışmayı destekliyoruz ama evlerde bu ayrıştırmanın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Ünye Belediyesi’nin pilot olarak başlattığı bir çalışma var. Bu çalışmalar sonucunda bu konuda önemli adımların atılmış olacağına inanıyorum” dedi.

Madnidar Plaket
Yapılan konuşmaların ardından Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Başkan Kıroğlu’na Yunus Emre’nin sırtında odun yükü ile resmedildiği bakırdan yapılan bir plaketini verdi. Bu plaketin manidar olduğunu da ifade eden Başkan Argan, “Yunus Emre’nin aşk ile hizmet ettiği burada görülüyor. Bende Musa kardeşimin Ünye’ye aşk ile hizmet edeceğini düşünüyorum. Bu açıdan bu plaketin anlamı büyüktür” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.