son haberler

Arıcılar Kongreye gitti

Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2017 okunma

Arıcılar Kongreye gitti
Gündem
0

Ünye Bal Üreticileri Birliği olağan genel kuruluna tek listeyle giren mevcut Başkan Azmi Yıldız, güven tazeleyerek 3. dönemde de arıcıların temsilcisi olacak.

Ünye Yunus Emre Sürücü Kursu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongreye Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra bal üreticileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığına Ahmet Yenin seçilirken, Divan Başkan Yardımcılığına Ali Osman Kandemir, Divan Katipliklerine ise Yunus Külünk ve Ramiz Şahin seçildi. Kongrede faaliyet raporu, gelir-gider hesap cetveli, 2016 yılı tahmini ve gerçekleşen bütçesi okundu, 2017 yılı bütçesi görüşülerek kabul edildi.

Kongreye katılan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Arı ve bal, yaşamımızda önemli rolleri olan iki değerdir. Balın tüketilmesinin insan sağlığı açısından gelişimi, sağlıklı beslenmemiz ve sağlıklı nesiller, toplumlar yetişmesinde son derece önemli olduğu hepimizin malumu. Arı da inançlarımızda, yaşantımızda iğnesindeki zehrine kadar insan hayatında olumlu etkileri olan, sadece bal üretimine değil ekosistemin idamesi ve dengeli bir şekilde devamı noktasında önemli bir parçası olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sahip olduğumuz böyle önemli olan canlının ürettiği balla ilgili hizmet veren bu birliğin de bugün gerçekleşen kongresinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, hükümetin 2011 yılından itibaren arıcılıkla ilgili yüzde 50’ye varan destekler sağladığını hatırlatarak, “Ordu ilimiz doğal bitki örtüsü ve endemik güzel yapısıyla Türkiye’mizde 16 bin 500 ton bal üretimi ile ilk sırada. Ordu olarak en fazla bal üreten iliz. Bununla övünüyor ve gurur duyuyoruz. Önemli olan markalaşıp sadece Türkiye pazarında değil, dünya pazarında da ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız” diye konuştu.

Ünye Bal Üreticileri Birliği Başkanı Azmi Yıldız, “Ünye Bal üreticileri Birliği olarak olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Yeni yönetim yaptık ki daha güzel çalışmalar yapalım istedik. Yönetimimizin hayırlı olmasını siliyorum. Sizlere bereketli bir sezon diliyorum” diyerek üyelere ve bal üreticilerine mesaj gönderdi.

57 üyenin katıldığı genel kurul toplantısında seçime tek liste ile giren ve aynı zamanda Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı olan Azmi Yıldız, Ünye Bal Üreticileri Birliğine 4 yıllığına yeniden başkan seçilerek güven tazeledi ve 3. dönemine döndü.

Azmi Yıldız Başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine ise Hakan Ekmekçi, İbrahim Tokaç, Aytekin Külünk, Mustafa Arpacıoğlu; Denetim Kuruluna, Veysel Oral, Erol Taşhan ve Ali Sipahi; Üst Birlik Delegeliğine ise Azmi Yıldız seçildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.