son haberler

Aşkları Engel Tanımadı

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2016 okunma

Aşkları Engel Tanımadı
Gündem
0

Ünye’de yaşayan bedensel engelli Ahmet ve Ayşe Kaymak çifti, dünya evine girerek aşkın engel tanımadığını bir kez daha gösterdiler.Aşk Engel Tanımadı (1)

Ünye’de yaşayan bedensel engelli 42 yaşındaki Ahmet Kaymak uzun bir süredir aşık olduğu 39 yaşındaki kendisi gibi bedensel engelli Ayşe Topaloğlu’na sosyal medya üzerinden evlilik teklif etti. Evlilik teklifini yine sosyal medya üzerinden kabul eden Ayşe Topaloğlu, Ahmet Kaymak’la Ünye Ticaret lisesi Salonunda yapılan düğün merasimi ile dünya evine girdi.

Aşk Engel Tanımadı (2)Mutlulukları her hallerinden belli olan çiftin tanışma ve evlilik hikayesi ise bir hayli ilginç.

Evlilik Teklifini Sosyal Medya Üzerinden Yaptı

Ayşe Topaloğlu’na uzun bir süredir aşık olan Ahmet Kaymak, kendisine açılmak için ise işe gireceği zamanı bekledi. Engellilere tanınan kura ile devlet memurluğu hakkından yararlanan Ahmet Kaymak, işe başlamasının ardından önünde bir engel kalmayınca Ayşe Topaloğlu’na sosyal medya üzerinden evlilik teklif etti. Evet cevabını da yine sosyal medya üzerinden aldı.

Mutlulukları gözlerinden okunan ve aşkın engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne seren çiftin düğünlerine ailesi, yakınları ve kendileri gibi engelli arkadaşlarının yanı sıra Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün katıldı.Aşk Engel Tanımadı (3)

İstek ve azmin engel tanımadığını söyleyen damat Ahmet Kaymak, “Sosyal paylaşım sitesi facebook’ta evlilik teklifi yaptım. Karşılığında evet cevabı alınca 6 ay önce nişanlandık, bugün de evleniyoruz. Çok mutluyum” dedi.

“Bu mutluluğu Allah herkese nasip etsin” diyen gelin Ayşe Topaloğlu ise, “Ahmet ile engelliler derneğinde tanıştık. İlk tanışmamızda ben kendisine abi diye hitap ediyordum hatta telefonuma bile Ahmet abi diye kaydettim. Fakat Ahmet beni ilk tanıştığımızdan bu yana seviyormuş, evlilik teklifinde bulununca bende kabul etim” dedi.

Aşk Engel Tanımadı (5)Çamyar; “Engellilere Tanınan İş Hakkı Onları Topluma Kazandırdı”

Belediye Başkanı Çamyar, “Toplumumuzun azımsanamayacak bir kesimi engelli ve bizler unutmamalıyız ki her birimiz potansiyel bir engelli adayıyız, önemli olan zihinlerde ki engelleri kaldırmak” diye konuştu.

Sosyal devlet olmanın en önemli gerekliliklerinden birinin de engelli vatandaşlarımızı topluma etkin bir şekilde kazandırmak olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Engellilerin kura ile devlet memuru olmasının önünün açan yasanın bugün engelli bireylerin topluma kazandırılmasında nasıl etkin bir rol oynadığının görüldüğünü belirten Belediye Başkanı Çamyar “ bugün işe kavuşan Ahmet kardeşimiz aile kurmanın mutluluğunu yaşıyor” diye konuştu.Aşk Engel Tanımadı (6)

Düğün töreninde yine engellilerin oluşturduğu orkestra çalıp söylerken, müzik eşliğinde engelliler doyasıya eğlendi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.