son haberler

Avrupa Mutfağına Ünye Eli Değdi

Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2017 okunma

Avrupa Mutfağına Ünye Eli Değdi
Gündem
0

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Avrupa Mutfağını Fethetti.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 2016-1-TR01-KA102-028204 nolu, “Öğreticiler Avrupa Mutfağına ait Lezzetlerin Peşinde” isimli proje ile 8 yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni 09.04.2017-22.04.2017 tarihleri arasında İtalya’nın Modena kentinde İtalyan mutfağı eğitimi, 8 yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni 07.05.2017- 20.05.2017 tarihleri arasında Avusturya’nın Feldkirch kentinde pastacılık eğitimi aldı. .

Ünye’nin hazırladığı projeye Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden okullarda dahil edildi. Daha çok hedef kitleye ulaşarak ülke genelinde projenin etkisinin arttırılması sağlanırken konsorsiyum üyeleri; İstanbul Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Törekent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Iğdır Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malatya Battalgazi Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden oluştu.

Bu projede iki AB ülkesi okulunda eğitime gidildi. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 4 öğretmen, Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, Törekent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, toplam 8 öğretmen İtalya’da Modena kentinde İtalyan Mutfağı eğitimi alırken, Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 4 öğretmen, Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, Malatya Battalgazi Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, toplam 8 öğretmen Avusturya’da Feldkirch kentinde pastacılık eğitimi aldı.

Öğretmenler İtalyan Mutfağı eğitimi sayesinde hem bu ülkenin mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu hem de yerinde ve olması gereken malzemeler ile işin uzmanları tarafından birebir uygulama yaparak, uluslararası mutfaklara ait yeterliliklerini arttırdı. Öğretmenler ayrıca bu faaliyet sonucu kazandıkları deneyimlerini 2017-2018 öğretim yılında öğrencileri ile paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlanacak. Ayrıca öğretmenler, Avrupa mutfaklarında uygulanan yöntem ve teknikleri inceleme fırsatı buldu.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Orhan Aydoğan yaptığı açıklamada Avrupa’ya öğrencilerini de götürmeyi planladığını ifade ederek “2017-2018 eğitim öğretim yılı içinde hem yiyecek içecek hizmetleri öğrencilerinin hem de konaklama ve seyahat hizmetleri öğrencilerinin katılacağı Avrupa’da 3 haftalık staj programını kapsayan erasmus+ projesi hazırlayıp Türkiye Ulusal Ajansına başvuruda bulunduk. Projemiz onaylanırsa 24 öğrencimiz Avrupa’da staj yapacak” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.