son haberler

Başkan Çamyar’a Ödül Üzerine Ödül

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2017 okunma

Başkan Çamyar’a Ödül Üzerine Ödül
Gündem
0

Tarihi Kentler Birliği’nin Sivas’ta düzenlediği toplantıda Ünye Belediyesi, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi konsepti ile Müze Özendirme ödülüne layık görüldü.

Sivas Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Sivas Valisi Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İl ve ilçe belediye başkanları katıldı.

2013 yılında kurulan ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından Yaşayan Kültürel Miras Müzesine dönüştürülen müze konsept değişikliğinin yapıldığı 2016 yılı Haziran ayından bu yana yaklaşık 15 bin ziyaretçi ağırladı.

Türkiye’de Yaşayan Kültürel miras müzesi olarak 3.müze olan aynı zamanda Karadeniz Bölgesinde de bu özelliği ile tek olan Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, aynı zamanda Türkiye’de Unesco Milli Komitesi logosu taşımaya tek yetkili müze olarak da dikkat çekiyor.

Müze somut ve somut olmayan kültürel miras müzesini araştıran, koruyan ve geleceğe aktarmak için çalışmalar yapan bir müze özelliği taşıyor.

Ziyaretçilerin somut olmayan kültürel mirasları yaşayarak deneyimleme imkânı bulduğu müze bu konsepti ile son bir yıl içerisinde birçok ödüle layık görüldü. Ünye’nin turizm alanında ender şehirlerden biri olduğunu her fırsatta dile getiren ve bu çerçevede özellikle Kültür yolu projesini hayata geçirerek ilçede ki kültürel varlıkları ortaya çıkaran Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bu çalışmaları ile birçok alanda ödüle layık görüldü.

Sivas’ta düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısında Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi konsepti ile Müze özendirme ödülü alan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daha önce de Kadılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile yarışmada en iyi uygulama ödülü, En iyi müze konsepti ödülü, Hacettepe Üniversitesi Halk Bilimi Bölüm Başkanlığı’ndan Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü, Kültür ve tabiat Varlıklarını koruma kategorisinde yılın Büyükşehir ilçe Belediye Başkanlığı ödülü, Tarihi Kentler Birliği Başarı ödülü ve Emitt turizm fuarında turizm tanıtım ödülü almıştı.

Başarının planlı ve verimli çalışmak ve doğru ekiple mümkün olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’mizin, turizm, eğitim, sanayi yönünde gelişmesi için vizyon projeler üretiyor ve ortaya çıkarıyoruz. Çalışmalarımız da ulusal ölçekte dikkat çekiyor ve ödüle layık görülüyor. Tüm bu ödüller Ünye’nin bir başarısıdır” diye konuştu.

Başkan Çamyar, geçtiğimiz hafta da ORC araştırma şirketi tarafından Türkiye genelinde yapılan ve 30 Büyükşehir Belediyesinin 519 ilçe belediye başkanı arasından en iyi 5.Belediye Başkanı seçilmişti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.