son haberler

Başkan Çamyar’dan Gündem Değerlendirmesi

Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2017 okunma

Başkan Çamyar’dan Gündem Değerlendirmesi
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’ınde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çamyar, Uniport’un açılış tarihinin henüz netleşmediğini ifade ederken yılbaşından önce kesin açılacağını kaydetti.

Ankara Temaslarından Notlar

Ünye Belediye Başkanı  Ahmet Çamyar geçtiğimiz hafta davet edildiği ve katıldığı Turizm Şurası toplantısında Ünye adına önemli görüşmeler yaptığını ifade ederek, “Kültür Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un düzenlediği, Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda görüşmeler yaptık. Belediye başkanlarıyla yaklaşık 3 saat süren bir görüşmemiz oldu. Meclis toplantısının ardından hemen Ankara’ya gideceğiz. Bu kez Şehircilik Şurası toplantısına katılacağız” dedi.

Uniport Yılbaşına Kadar Açılacak

27 Ekim itibariyle yüklenici firmanın çalışmalarını bitirdiği ancak AVM içerisinde hizmet verecek firmaların yerleşimlerinin devam ettiği Uniport ile ilgili bilgi veren Başkan Çamyar,  “şuanda markalar yerleşim çalışmasını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Ünyeli firmalar da AVM’de yer alıyor. Çevre düzenleme projemiz bitti, hemen yolun yapılmasıyla çevre düzenine girilmiş olacak. Bakanımız Sayın Numan Kurtuşmuş’un programına göre açılış tarihi belirlenecek. Büyük ihtimalle Aralık ayı başında açmış olacağız. Çok fazla güne takılmıyoruz. Çünkü bizim normal bitiriş tarihimiz 2018’in Haziran ayı olmasına rağmen müteahhit firmayı zorlayarak böyle bir tarihte bitirmiş olduk. Bölge de adeta burayı bekliyor. Herkes özellikle çocuk oyun alanı, sinema salonu ve üst kattaki muhteşem manzarayı seyretmek için ne zaman biteceğini bize soruyorlar. Yılbaşına kadar Uniport’u açmış olacağız” dedi.

Tabakhane Deresi’ne Köprü

Tabakhane Deresi’nde ıslah çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Çamyar, “toplantı öncesi DSİ müdürümüz aradı. Daha önce planladığımız tabakhane deresi üzerine yeni köprü çalışmaları var. İmam Hatip Lisesi civarına yapılacak köprüyü DSİ yapacak. Öte yandan bir kamulaştırma ile ilgili karar almıştık ancak yılbaşına kadar İller Bankası kredi ödemelerini Türkiye çapında durdurduğu için biz de askıya aldık” dedi.

15 Temmuz Meydanı’ndaki O Bina Kamulaştırılacak

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan bir binanın kamulaştırılmadığını ifade eden Başkan Çamyar, “biz şahsa ya da kuruma bakmayız. Biz alanla ilgili ya da başka yerle ilgili doğru adım atarız. Buradaki binanın kent meydanı ile bütünleşmesi açısından elzem. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak Ünye Belediyesi Rüzgarlı Sokağa 5 Milyon TL beden ödedi kamulaştırmak için. Bayramca’da tapusuz alan ile ilgili 1 Milyon 350 Bin TL gibi bir rakam ödedik. Bunlar öyle hemen ödenecek rakamlar değil. Burası ile ilgili geçtiğimiz hafta belediye encümenimizde kamu yararına kararı aldık ve kamulaştırma çalışması başlattık. Büyük ihtimalle önümüzdeki toplantıya getireceğiz. İller Bankası’ndan kredi kullanmamız sadece Ünye için değil Türkiye için genel bir durum var. Eğer biz İller Bankası’ndan kamulaştırma yapamayacaksak diğer seçeneğimiz ya dükkan satışı yapacağız ya da takasa yapacağız. Büyük ihtimalle önümüzdeki toplantıya böyle bir gündem ile geleceğiz” dedi.

Belediye Kale’de Kazı Çalışması Yürütecek

Ünye Kalesi ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Başkan Ahmet Çamyar, “geçtiğimiz günlerde bir inceleme yaptık. Ünye Kalesi’nde işlemlerimiz bitti ve bir protokol haline getirdik. Kazı işlemini Ünye Belediyesi olarak biz yapacağız ancak restorasyonu Kültür Bakanlığı yürütecek. Genelde bu tür işler yaz mevsiminde yapıldığı için biz de Nisan ayında ihaleye çıkacakmışız gibi hazırlıklarımızı tamamlayacağız ve bu iş uzun sürmeyecek.Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak” dedi.

Yüzüncü Yıl Talebine Ret

Ünye Belediye Meclis Toplantısı Başkan Ahmet Çamyar’ın değerlendirmelerinin ardından gündeme ilave edilen bir madde ile başladı. Belediye Meclis üyeleri talebin gündeme alınmasını kabul ederken Yüzüncü Yıl çay bahçesi ve restoranı ile ilgili işletmeci tarafından içkili alanlar krokisine dahil edilmesi talebi değerlendirildi. Başkan Ahmet Çamyar “burası insanların yoğun olarak bulunduğu bir bölge ve herkes burayı çay bahçesi olarak biliyor. Dolayısıyla böyle bir mekanda içki olması uygun değildir” dedi. Talep reddi 1 karşı oyla üyelerin çoğunluğuyla kabul edildi.

Ünye Belediye Meclis Toplantısı’nda gündemdeki diğer maddeler görüşülerek karara bağladı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.