son haberler

Başkana “Küresel Ödül”

Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2015 okunma

Başkana “Küresel Ödül”
Gündem
0

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla KARSAN işbirliği’yle Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ve Dünya Engelliler Birliği (WDU) tarafından İstanbul Engelsiz Yaşam Fuarında düzenlenen “Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreni”nde Çaybaşı Belediyesi’ne ödül verildi.

Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Seçici Kurulu tarafından, Çaybaşı İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi projesiyle engelsiz bir dünyaya katkılarından dolayı Çaybaşı Belediyesi adına Belediye Başkanı İsmet Yanık’a “WDU Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü (Global Social Awareness Awards)” verildi.

Başkana Küresel Ödül 2Çaybaşı Belediyesi adına ödülü almak üzere törene katılan Başkanı İsmet Yanık, ödüle layık görülen Çaybaşı İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi’nin bölgede engelli bireylerin ihtiyacına cevap verebilecek büyük bir kompleks olduğunu söyledi.

Başkan Yanık, “Projelerimize güvenerek desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a, Sportoto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Milletvekillerimize, değerli bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İsmet Yanık ödülünü, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk’ten aldı.

3 milyon 137 bin TL maliyetli olan ve inşaatına 2015 yılı mayıs ayında başlanılan İlküvez Engelliler Okulu ve Spor Kompleksi’nin 2016 yılı mayıs ayında bitirilmesi hedefleniyor. 5 bin 350 metre kare alan üzerine kurulan toplamda 7 kattan oluşan komplekste, fitnes, basketbol, voleybol salonları, Türk hamamı, sauna, tuz odası, masaj odası, yarı olimpik yüzme havuzu, kafeterya, sergi salonları, çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal donatı bulunacak. Tesisten aynı anda 400 engelli vatandaş yararlanabilecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.