son haberler

Başkan’dan Nüfus Çağrısı

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2016 okunma

Başkan’dan Nüfus Çağrısı
Gündem
0

Yılsonuna yaklaştığımız bu günlerde belediyeleri nüfus telaşı sardı. Gurbetteki Ünyelilere ve Ünye’de okuyan öğrencilere seslenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daha çok hizmet için nüfuslarını 31 Aralık tarihine kadar Ünye’ye taşımaları çağrısında bulundu.

nufus-1Belediyelerin en büyük gelir kaynağı, İller Bankası’ndan nüfus sayısına göre gelen pay. Bu payı artırmayı hedefleyen belediyeler, her yılın sonunda nüfuslarını artırarak, iller bankası gelirinden daha fazla pay almayı ve bu yolla daha çok hizmet üretmeyi hedefliyor.

Her yılın son günlerinde gündeme gelen nüfus taşıma çağrıları, bu yılda tekrarlanıyor. Ünye’nin artan nüfusu ile birlikte belediyenin gelirinin artacağını, geliri artan belediyenin daha çok hizmet üreteceğine dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de okuyorum, Burada Yaşamayı Seviyorum, İkametimi Ünye’ye Taşıyorum” sloganı ile öğrencilere, “Ünye’nin nefes aldığını görüyorum, ikametimi Ünye’ye taşıyorum” sloganı ile gurbetçilere çağrıda bulundu.

Başkan Çamyar hemşerilerine seslenerek, “Sizde 31 Aralık 2016 tarihine kadar ikametinizi Ünye’ye taşıyın, hep birlikte daha iyi bir geleceğe katkı sağlayalım” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.