son haberler

Bayramı Namazı 05.57’de

Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2015 okunma

Bayramı Namazı 05.57’de
Gündem
0

İslam âlemi Ramazan Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 29 gün oruç tutan Müslümanlar, yarından itibaren üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nı kutlayacak.

Tatlı bir telaşın yaşandığı bayram arifesinde ticari alanlarda büyük hareketlilik yaşanırken, bu hareketlilikten en çok payı gıda ve giyim sektörü aldı. Alışverişlerin yanı sıra kabir ziyaretlerinin de yapıldığı Arefe gününde Ünyeliler mezar başında yakınları için dua etti.

Ünye’de yarın 05.57’de kılınacak olan bayram namazı sonrası büyükler ziyaret edilerek, el öpülecek.

Resmi Bayramlaşma Birinci Gün
Ünye’de geleneksel hale gelen resmi bayramlaşma programı belli oldu. Buna göre bayramlaşma programı birinci gün gerçekleşecek.

İlk olarak Ünye Belediye Başkanlığı makamında yapılacak bayramlaşma saat 10.00-11.00 arasında gerçekleşecek. Ünye protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşların katıldığı bayramlaşma programı ise bu bayramda da Atatürk Parkı’nda yapılacak. Saat 11.00’da başlayacak olan bayramlaşma programının açık havada yapılacağı belirtildi.

İkinci Gün Güreş Var
Ünye Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda Karaarmut Tepesi’nde gerçekleştirdiği yağlı pehlivan güreşlerinin adresi bu yıl da aynı oldu. Kırkpınar Başpehlivanlarının katılımı ile gerçekleşecek olan yağlı pehlivan güreşleri 18 Temmuz Cumartesi günü Saat 10.00’da başlayacak. Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Tepesi’nde gerçekleşecek olan güreşlerin, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Üçüncü Gün Atlar Yarışacak
Ünye Belediyesi’nin bayramda geleneksel hale gelen rahvan at yarışları bu bayramda da yapılacak. Ünye’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın sağlandığı yarış alanı ve kompleksi ile bölgede ilk ve tek olan Ünye Belediyesi Cevizdere Mevkiindeki birincilik tesislerinde gerçekleşecek at yarışları 19 Temmuz Pazar Günü saat 14.00’da başlayacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.