son haberler

Bayramları, Gününde ve Birlikte Kutlamak İstiyoruz

Yayınlanma Tarihi: 30 Ağustos 2016 okunma

Bayramları, Gününde ve Birlikte Kutlamak İstiyoruz
Gündem
0

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı özel izinle bir gün önce Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutlayan CHP ve ADD, bundan sonraki milli bayramları gününde ve birlikte kutlama dileğinde bulundu.

Bayramları, Gününde ve Birlikte Kutlamak İstiyoruz (4)Değiştirilen Milli Bayram Kutlama yönetmeliği nedeniyle Milli Bayram günlerinde anıta çelenk sunan kurum ve kuruluşların Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı ile sınırlandırılması dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi, bu yılda zafer bayramını 1 gün önce kutladı.

CHP’nin yanı sıra ADD Ünye Şubesi, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda anıta çelenk sunarak bu yılda bayramı bir gün önce kutladı.

Bayramları, Gününde ve Birlikte Kutlamak İstiyoruz (3)Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden törende konuşan CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, bundan sonraki milli bayramları gününde ve birlikte kutlama dileğinde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Yalçın, 94 yıl önce Türk askerinin kazandığı bu zaferin Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasında ki en büyük etken olduğunu belirterek, “Her ne kadar tarihsel önemi zaman zaman göz ardı edilmeye çalışılsa da 30 Ağustos günü, tarihimizin en önemli günlerindendir. 30 Ağustos 1922’de elde edilen zaferden sonra yurdun işgalci düşman askerlerinden tamamen temizlenmesi ile taçlanan ulusal bağımsızlık mücadelemiz, mazlum milletlerde rehber olmuştur” dedi.

Aziz Milletimize Olan İnancımız Sonsuz

Bayramları, Gününde ve Birlikte Kutlamak İstiyoruz (1)“Terörün zirve yaptığı, bir takım dış ve iç mihrakların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne kastettiği bu günlerde yine görev cefakar ve fedakar Anadolu insanına ve onun evlatlarına düşmektedir” diyen Yalçın, “Devleti zayıflatmak, ülkemizi ve ulusumuzu bölmek, ötekileştirmek, kutuplaştırarak şahsi emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin hak ettikleri karşılığı yine aziz milletimizden alacağına inancımız sonsuzdur. Bu itibarla bugünlere gelmemizi kanlarını ve canlarını ortaya koyarak sağlayan, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyor, bundan sonra tüm milli bayramlarımızı gününde, bizlerinde Atatürk anıtına çelengimizi koyarak beraberce kutlama dileği ile ulusumuzun ve kahraman ordumuzun zafer bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.