son haberler

Bayramlaşmada Şehitler İçin Dua Edildi

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2015 okunma

Bayramlaşmada Şehitler İçin Dua Edildi
Gündem
0

Ünye’de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı bu yıl da Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreni sonrası şehitler için dualar edildi.

Kurban Bayramı’nın ikinci günü, Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın organizesi ile gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Jandarma Binbaşı Gökhan Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde gerçekleştirilen programda protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı. Bayramlaşma programında sırasıyla MHP İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, CHP İlçe Başkanı Orhan Bodancı, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

bayramlasmada_sehitlericin_dua_edildi (2)Konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Ülkemizde terör, yakın coğrafyamızda kan ve gözyaşı her rengiyle akarken, bölgemizde zulüm en ağır şekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramı’nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Gerçek bayram, mahzun gönüllerden Hak katına yükselecek makbul bir dua ile olur. Kurban öyle muhteşem bir ibadettir ki, sevabı şahsın kendisine, sosyal ve toplumsal faydası ise tüm insanlaradır. Ne mutlu bizlere ki İslam dinine mensubuz, ne mutlu ki rabbimiz bizlere iyiliği, adaleti, doğruluğu ve yardımlaşmayı emrediyor. Rabbim bu güzel ve faziletli günlerin rahmetinden bereketinden istifade etmeyi bizlere nasip etsin. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı kutluyor, Ünyeli hemşerilerime, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Mustafa Demir ise konuşmasında; “Maalesef Mekke’de kayıplarımız oldu, her birisi ciğerimizden bir parça alıp götürdü. Onların hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle son günlerde ve haftalarda yaşananlar canınızı sıkmış, moralinizi bozmuş olabilir ama bir şeyden emin olmanızı isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık 3 bin yıllık bir devlettir. Bütün bu sıkıntıların üstesinden geleceğinden herhangi bir endişeniz ve şüpheniz olmasın. Çünkü bizim en büyük güvencemiz, Türk halkının imanına olan inancıdır. Bundan dolayı hiç bir zaman zerre kadar tereddüt etmedik. Jandarma ve Emniyet ekiplerimiz sizlerin bayramı huzurlu geçirebilmesi için her türlü gerekli tedbiri aldılar onlara çok teşekkür ederim. Hepinizin bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Gerçekleşen resmi bayramlaşma töreni sonrası şehitler için dualar edilerek program sonlandırıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.