son haberler

Beton Yola Kavuşan Mahalleli Başkana Teşekkür Etti

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2017 okunma

Beton Yola Kavuşan Mahalleli Başkana Teşekkür Etti
Gündem
0

Ünye’nin Çatak ve Hanyanı Mahallelerini birbirine bağlayan yol Ünye Belediyesi tarafından beton yol yapılınca mahalleli Başkan Ahmet Çamyar’a teşekkür kahvaltısı düzenledi. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak olmak üzere Mahalle Muhtarı Kahraman Bolamanlı ile mahalleli katıldı.

İlk olarak yapılan beton yolu gezen Çamyar ve beraberindekiler daha sonra Koçevyanı Mahalle Camii’nin bahçesinde düzenlenen programda sohbet etti.

“Belediyeli Olduk, Yollarımız Yapılıyor”

Çatak Mahallesi Muhtarı Kahraman Bolamanlı burada yaptığı konuşmada, “Mahallemiz eski ismiyle Çatak Köyümüz 6 mahalleden oluşmaktadır. Şehrimize çok uzak olmamasına rağmen hizmete çok muhtaç kalmış mahallelerimizdendir. Bugün belediyeli olduk, yollarımız yapılıyor. İki Camimizin önü beton parkeyle düzenlendi. Üç tane camimiz kaldı, onların da İnşallah kısa sürede yapılmasını arzuluyoruz. Başkanım üzülerek söylüyorum, mahalle arası sokaklarımızda itfaiyenin, ambulansların giremediği yerler var. Bunların da kısa zamanda onarılacağına inanıyorum. Ayrıca yollarımızda ve kanalda istinat duvarlarına ihtiyacımız da bulunmaktadır. Başkanım su sıkıntımız da vardı ama yakın zamanda OSKİ söz konusu sıkıntıyı giderdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu arada çok ciddi elektrik sorunumuz var ve hala devam ediyor. Buradan devletimize ve YEDAŞ’a iletmek istiyorum. Sayın Başkanım bir diğer sorunumuz da mahallemizde bir toplanma merkezi, köy odası bulunmamaktadır. Fakat iki tane okulumuz bulunmaktadır. Bu okulların kullanım iznini muhtarlık olarak aldık ve bir tanesi köyümüzün tam merkezi konumunda, çok da uygun yerdedir. Bu okulun onarılıp çevre düzeniyle bizlere sunulması sizlere arzumuzdur” dedi.

Siyaset Halka Hizmet İçin Yapılır

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Biz ekibimizle beraber hizmet üretirken vatandaşlarımızla da gönül bağı kurmaya gayret ediyoruz. Yollar yapmaya, eserler üretmeye de gayret ediyoruz. Ama bunu yaparken bir taraftan da gönle giden yolları yapalım istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da talimat ve istekleri bu doğrultudadır. Çünkü sadece hizmet yaparken ve vatandaşların taleplerini yerine getirirken, onlara gerekli ilgiyi, alakayı kalpten kalbe giden yolu kurmadığımız zaman siyasetin bir tarafı eksik kalmış oluyor. Onun için asıl olan 30 Martta bizi buraya getirip de bizi bu görece tevdi edenlerin, biz hizmetkârı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Az önce muhtarımız yaptığımız hizmetler için bize teşekkürlerini iletti. Gerçekten marifet iltifata tabiidir. Biz bunları sizlerden aldığımız yetkiyle, devletimizin bizlere sunduğu imkânlarla yapıyoruz. Partimizin anlayışınıza göre siyaset, halka hizmet için yapılır. Ünye’de çok başarılı hizmetlerimiz oldu. Başta yeni Kapalı Çarşımız olmak üzere onu kaldırdığımız meydandaki, pazar yerindeki çalışmalarımız, Tabakhanedeki isnat çalışmalarımız var. Diğer taraftan mevsim kışa dönüyor. Sinema ve alışveriş için bir alışveriş merkezine ihtiyacımız vardı, yaptık. Okullar ve gençlik merkezleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanımızla yaptığımız görüşmede Çarşamba günü İnşallah Fevzi Çakmak’taki alanın da açılışını yapacağız. Gerçekten çok da güzel bir tesis oldu. Komple merkezimiz değişirken, üst bölgelerimize de kalıcı olacak beton yollara ağırlık verdik. Burada da bakınca bir kilometrelik iki mahalleyi birbirine bağlayan yol yapıldı. Sadece yol değil ibadethanelerimizi de onarma ve yapım çalışmalarını da yapıyoruz. Buradaki hemşerilerimiz bize her seçimde en yüksek düzeyde oy veriyor. Biz onları mahcup etmemek ve sevgilerine layık olmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Beton santraliyle ilgili çalışmalarımız var. İnşallah yapımı tamamlanınca Çatak Mahallemizin yol yapım alanını genişleteceğiz. Çatak, bizden ne isterse bütçemizin izniyle elimizden ne geliyorsa yapmakla yükümlüyüz. İnşallah çalışmalarımızı 2019 yılına kadar devam ettireceğiz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.