son haberler

Bir Kamyon Fidan Dağıtıldı

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2017 okunma

Bir Kamyon Fidan Dağıtıldı
Gündem
0

Ünye Orman İşletme Müdürlüğü Orman Haftası kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda fidan dağıtım programı düzenledi.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile daire amirleri orman işletme müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı. Programda Orman Haftası’nın önemine değinen Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın hafta kapsamında vatandaşlara fidan dikiminin bilincini aşılamak adına çam fidanları dağıtacaklarını söyledi.

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, “bahardan kalma bir günde Ünye Orman İşletme Müdürlüğümüzün düzenlediği programla bir araya gelmek bizleri mutlu etti. Bizlerde Ünye Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde sayın kaymakamımız ile birlikte Tekkiraz Mahallemizde üzüm fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Üzüm fidanı dağıtımı ile beraber vatandaşlara ceviz fidanı dağıtımı da yapacağız. Onunla ilgili de gerekli yazılarımızı yazdık. Biz geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise konuşmasında  “ağaç insan yaşamında beşikten mezara kadar hayatımızın parçasıdır. Peygamber efendimizin de kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki hurma dalı olsa onu dikin diyerek ağacın ve yeşilin önemi vurgulanmıştır. Ağaçlarımız, ormanlarımız hayatımızın olmazsa olmazıdır, hayatımızın bir parçasıdır. Bulunduğumuz meydan ağaçlarla güzelse ağaçların altında gölgeleniyorsak, köylerimizde yaşadığımız bölgelerde ağaçlar hem güzellik hem de temiz havasıyla ve ihtiyaçlarımızın birçoğunu karşılayabilmemizde son derece önemli bir yer tutuyor. Şöyle bir durum da var. İnsan çokça sahip olduğu değerlerin kıymetini bilemiyor. Bölgemiz Karadeniz de yeşilin en bol olduğu yerlerden bir tanesidir. Bazılarımız ‘burada orman haftası neden kutlanır, biz zaten yeşil ile iç içeyiz’ diyebilir. Ama bence ormanın kıymetinin farkına varılabilmesi için en çokta Karadeniz bölgesinde yeşilin bol olduğu yerde etkinlik yapmak gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından meydanda bulunan vatandaşlara fidan hediye edildi. Meydana getirilen bir kamyon fidan dakikalar içinde tüketilirken vatandaşlar fidan dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.