son haberler

“Birlikte Hizmet Üretiyoruz”

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015 okunma

“Birlikte Hizmet Üretiyoruz”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin 85 mahalle muhtarı ile kahvaltıda bir araya geldi. Demokrasi, huzur, güvenlik ve istikrarın yerelden başladığını belirten Başkan Çamyar, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızla birlikte karar vereceğiz. Bu şehir için birlikte hizmet üretiyoruz” dedi.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde 85 Mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi’nin 1,5 yılda yaptığı çalışmaları muhtarlarla birlikte değerlendirerek, bundan sonra yapılacak yatırımlara ilişkin istişare etti.

“Muhtarlar Bizim En Yakın Mesai Arkadaşımız”
Kahvaltının ardından konuşan ve “muhtarlar en yakın mesai arkadaşlarımız” diyen Başkan Çamyar, ilk olarak Ramazan ayında yaptıkları faaliyetlere değinerek, “Bizleri madden ve manen olgunluğa eriştiren, kemale ulaştıran bir Ramazan ayının ertesindeyiz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere 2 bin 500 adet yardım paketi dağıttık. Ramazan ayında bir ay boyunca Cumhuriyet Meydanında yaptığımız etkinlik bölgemizde sadece Ünye’de vardı. İskele’de 3 bin kişilik iftar programımız ulusalda takdir gördü. Ramazan boyunca hasta, yaşlı ve muhtaç olan vatandaşlarımızı her gün ziyaret etme gayretinde olduk. Her gün 600’ü evlerine gönderilerek, bini aşkın kişiye iftar yemeği verdik. Mahallelerimizden her gün iftar daveti aldık. Gönül hepsine katılmayı çok ister fakat aynı gün iki-üç tane olan davetler vardı. Katılabildiklerimize elimizden geldiği kadar katıldık. Sevgiyle karşılandık, hepinize teşekkür ediyorum. Kadir Gecesi Ünye Stadyumu’nda yaklaşık 5 bin kişiyle saf tuttuk. 5 bin kişi ile aynı anda avuç açıp âmin dedik” dedi.

birlikte_hizmet_uretiyoruz (2)“Bu Millete Hizmet En Büyük Onur”
“Millet tarafından seçilmiş olmak, bu dünyada ulaşılabilecek onurun en büyüklerinden, en yükseklerinden biridir” diyen Başkan Ahmet Çamyar; “İşte bu yüzden yaptığımız vazife çok önemli. Hep birlikte Bu onura layık olmaya çalışıyoruz. Demokrasinin önce yerelde başladığını hatta ailede başladığını hep savunduk. Evet demokrasi önce ailede, mahalle ve köylerimizde başlar. Demokrasi kültürümüz köy ve mahallelerimizde ne kadar güçlenirse, şehrimizde ve bölgemizde o kadar güçlü olur. Bu yüzden muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar. Siyasi hayatım ve belediye başkanlığım döneminde en fazla önem verdiğim, en fazla yol arkadaşlığı yaptığım kesim muhtarlar olmuştur. Köylerimizin, mahallelerimizin ufkuyla, istikametiyle belediye yönetiminin ufku ve istikameti aynı yönde olmazsa başarılı bir yönetim sağlayamayız. Her birimizi bir mekanizmanın parçaları olarak düşünürsek, hepimizin görevi, bir bütünü doğru yönde, milletin belirlediği yönde hareket ettirmektir. Sizlerden özellikle görev yaptığınız mahallede, o mahallenin vicdanı olmanızı istiyorum. Kimsesiz vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza ve haksızlığa uğrayan vatandaşlarımıza özen göstermenizi, bu konuda bizimde gözümüz, aklımız, vicdanımız olmanızı istiyorum. Demokrasi ve ekonomik kalkınmada mahallelerimizde başlar. Huzur, güvenlik, istikrar da yerelde başlar. Muhtarların farklı bir istikamete, Belediyenin farklı bir istikamete baktığı bir şehirde uyumu, koordinasyonu, ahengi tesis edemeyiz. Elbette her konuda birebir aynı düşünmemiz mümkün değildir. Zaten demokrasinin güzelliği burada değil mi? Ancak ortak bir zeminde buluşarak ortak bir akılla vatandaşlarımız ve şehrimiz için hizmet üretmek de her birimizin öncelikli vazifesidir. Ünye Belediyesi, bir önceki döneme oranla çok daha az imkânlarımız olmasına rağmen, sıkı çalışmalarımız sonucu, 2 Milyon (trilyon) bedelli, 14 km BETON YOL ihalesi yaptık. Şu anda 3’te 1’i bitti. Kalan kısmı Ekim ayı sonuna kadar bitirilecek. Bu kış en kritik mahalle yollarımızda çamur görmeyeceğiz” diye konuştu.

“Hizmetlerimiz Aralıksız Devam Ediyor”
2.5 milyon (trilyon) bedelli, yaklaşık 88 bin ton, 4 bin 500 kamyon malzemeyi köylere sermeye başladıklarını ifade eden Çamyar, “Hava muhalefeti yüzünden aksamalarımız oldu. Pazartesi günü yeniden başlıyoruz. Keşköy ve İnkur mahallelerimiz bitti. 20 bin metre kare İhale edildi. 10 bin metre karesi yapıldı. Toplam maliyet 400 Milyar. Bunun yanında birçok farklı mahallemizde değişik ebatlarda çocuk parkı, fitnes ve spor aletleri parkı yapımı gerçekleştirdik. Bugüne kadar, muhtarlarımızla birlikte hareket ederek, birçok mahallemizin su, yol problemini çözdük, cami, köprü, okul inşaatlarında yardımcı olduk. Duvar, kanal yaptık, şükürler olsun alnımızın akıyla bu günlere geldik. Aynı irade, aynı heyecanla bundan sonrada birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

Muhtarların sorunlarını ve taleplerini de dile getirdiği kahvaltı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.