son haberler

Bu Filmde Ünye’de Var

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2017 okunma

Bu Filmde Ünye’de Var
Gündem
0

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Şiir Şiir Türkiye” projesi kapsamında hazırlanan kısa filmde Ünye’den 3 sahne yer aldı.

Konsepti Genna İstanbul tarafından geliştirilen, yapımcılığını ATL Yapım’ın üstlendiği Şiir Şiir Türkiye projesi, ülkemizdeki çeşitliliği, zenginliği ve beraberlik duygusunu dünyada daha önce denenmemiş özgün ve etkili bir yaklaşımla işleyen bir film. Bu filmde Burunucu mevkiinde Ünye’nin simgelerinden olan tarihi evlerinde göründüğü deniz sahnesi(43. saniye), Çamlık fener altında çekilen ve Hıdırellez şenliklerini anımsatan ateş üzerinden atlama sahnesi(58. Saniye) ile Çömlekçi mahallesinde yer alan bir fırında ekmek sahnesine(1.03 saniye) yer verildi.

Cumhuriyet dönemi şairlerimizin memleket sevgisi temalı şiirlerinden seçilen dizelerin özenle derlenmesiyle oluşturulan tek bir şiirin, şairlerimizin beslendiği, ilham aldığı topraklara dair epik görüntüler ve ülkemizin her köşesinden insan manzaralarıyla harmanlandığı film, Türkiye’de insanların barış içinde yaşadığını ve tek yürek olduğunu, farklı görüşteki şairleri vatan sevgisi etrafında birleştirerek anlatıyor.

Ülkemizi sadece turistik değerleriyle değil, kültürel ve sanatsal zenginliğiyle de tanıtmak amacıyla hazırlanan Şiir Şiir Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan geniş kapsamlı bir projenin ilk adımı. İkinci adımda Türk şiirinin zenginliğini bu kez yurt dışında gözler önüne sermesi hedeflenen projenin, farklı sanat dallarını konu alan film çalışmalarıyla devam edeceği belirtiliyor.

Ünye görüntülerinin de yer aldığı kısa film görüntüleri;

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.