son haberler

Bu Haberi Okumadan Doğalgaz Bağlatmayın!

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2017 okunma

Bu Haberi Okumadan Doğalgaz Bağlatmayın!
Gündem
1

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Ünye’nin senelerdir beklediği doğalgaz Nisan ayında verilmeye başlanırken, ilk abone ise Çınarlık Mahallesinde bulunan Seyfettin Demirel olmuştu. Merakla beklenen doğalgaz abonelik tarihi netleşirken, evine doğalgaz getirmek isteyenler için “Ne Kadar Maliyet Çıkar?” sorusunu Ertes Yapı’ya yönelttik.

Doğalgazın abonelik işlemlerinden evin tesisatı ve kombi çeşitlerine kadar birçok soruyu cevaplayan Ertes Yapı İşletmecisi Hüseyin işçi, önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulundu.

İlk olarak abonelik işlemlerine yönelik açıklamalarda bulunan Hüseyin İşçi; “Öncelikle abonelik işlemlerinin yapılması gerekiyor. Abonelik işlemlerinin altıncı ayın ilk haftasında başlayacağı söylendi. AKSA Doğalgaz firmasının Ünye’de ki ofisi altıncı ayın ilk haftasından itibaren abonelik işlemlerine başladığında 543 TL abonelik ücreti 409 TL ekstra bir ücret yani toplamda 1000 TL’lik bir masrafı buluyor. Bu şahıs binalarında basit ama toplu yaşam alanları olan konutlarda sitelerde ise durum daha zor. Site yönetimi tüm daire sahipleriyle ortak bir şekilde başvurup ana hattı çektirecekler. İsteyen daha sonrasında dairesine doğalgazı arzu ettiyse alacak. İsteyen sadece sıcak su amaçlı kullanabilir, isteyen ocakta kullanabilir veya kombisini takar ısınmada kullanabilir.

Her Kalorifer Tesisatı, Doğalgaza Uyumlu Değil

Herhangi bir dairede katı yakıt kullanımına yönelik bir tesisat varsa bu petek ve tesisat aynen kullanılabilir ancak bu durum tüm tesisatlar için geçerli değil. Ocağa gaz almak isteyince sadece bu tesisata ek olarak çelik borular ocakla kombi arasına döşenir. Yani ısınma durumundan biraz daha farklı bir durumu var ocakta gaz kullanımının.

Ocak İçin Ayrı Tesisat

Daire içinde tesisat yoksa petek hariç yine evin büyüklüğüne göre 1.000, 1.300, 1.500 TL’ye varan tutarlarda tesisat döşetilebilir. Petekler ilave edildiğinde 120 metrekare bir dairede tahmini 3.000, 3.200 TL’ye bitiriliyor. Bu evde tesisat olmadığı zaman çıkacak tutar. Bide abonelik ücreti ve gazı eve kadar getirme maliyeti var. Buda ortalama 2.500, 3.000 TL gibi bir tutar.

Yoğuşmalı Kombi, Cebinizi Korur

Yoğuşmalı kombiler suyun baca etrafından geri dönüşlerinde, bacadan çıkan gazın sıcaklığından faydalanması ile geri dönüşlerde derecesi düşen su sıcaklığını 1-2 derece daha yukarı çekmesi ve kazanmasıdır. Sonuç olarak bir evde yoğuşmasız kombi varsa aylık ödeyeceği tutar 500 TL ise tam yoğuşmalı bir kombide bu rakam 350 TL’ye kadar düşebilir.

Dışarıdan Gelen Firmalara Dikkat!

Tüketicilerin dışarıdan gelen firmalarla iş yapmaması gerektiğini, aksi halde bir sorunla karşılaşıldığında muhatap bulamayabileceklerini ifade eden İşçi; “Doğrudan bir kombi aldığımızda yoğuşmasız, 1.000, 1.300 TL civarında hatta markalı bulunur ama biraz daha kalite arttığında 2.500’den 6.000 TL’ye kadar kombi fiyatları var. Vatandaşlar kombi alırken yoğuşmalı olmasına dikkat etmeli. Birde bizim gibi 2-3 tane markayı denemiş ve hangisinin daha verimli olduğunu bilen biriyle çalışması lazım. Hele hele dışarıdan gelenlere hiçbir şekilde iş yaptırmamaları lazım çünkü ilerde bir sıkıntı olduğu zaman karşılarında bir muhatap bulamazlar ama bizler her zaman buradayız. Bizler baymak ve Wıessmann markalı kombiler satıyoruz ama tüketicinin isteğine göre her türlü marka kombiyi temin edebiliyoruz” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.