son haberler

Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar

Yayınlanma Tarihi: 29 Ocak 2016 okunma

Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar
Gündem
0

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği ve Ünye El Ele Derneği tarafından yürütülecek olan “Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar 1Ünye Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen projenin açılış programına Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, El Ele Derneği yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Elele Derneği Başkanı Âdem Atik, projenin amacını açıklayarak; “Biz buraya tek başımıza gelmedik, hep ben değil biz dedik. Burada çalışmalarımızın hiçbirisi bireysel değil, hep birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalardır. Gençlerin duygularını, heyecanlarını paylaşmak, onları dinleyerek anlamaya çalışmak, içindeki eleştirmen, muhalif, idealist yaklaşımlarını en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin arzusudur. Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar 2Bu proje vasıtasıyla gençlerle daha fazla yakından çalışarak, paylaşarak birbirimizi daha iyi anlama fırsatımız olacağını umuyorum. Teknolojinin gençlere ciddi derecede olumsuz etkileri olduğunu belirten Atik; “Maalesef tekno bir çağda solan dünyada kayıp bir nesil yetişmektedir. Aileler çaresiz, öğretmenler sıkıntılı çünkü sokakta bir amaca sahip olmadan plansız, anı yaşayan, düşünmeden hareket eden bir gençlik ordusuyla dolup taşıyor. Bu ordu bir ülkenin geleceğinin teminatı olarak da karşınıza çıkabilir, bir ülkenin çöküşü olarak da. Biz bundan rahatsızız, siz değerli katılımcılarımız sayesinde aslında onlara olması gereken gençliği anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“5 Faaliyet Gerçekleştireceğiz”

“Ben ve derneğimle birlikte, yerel anlamda Ünye’de problemleri yalnızca Ünye mülki ve yerel yönetimlere yükümlü olarak görmemekteyiz. Bu proje kapsamında Ordu ilinde kırsal kesimlerde yaşayan 10 – 25 yaş arası gençlere sosyal faaliyetler düzenleyerek kişisel gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini artırmak isteğindeyiz. Bugün gençlerimizin kendilerini ifade edebildikleri tek yer sokaklardır. Gençlerimizi kandırarak, her türlü tuzağa düşebilecekleri ortamdan kurtarmaktır. Gençlerin ilgisini çekerek onlara hitap edecek 5 faaliyet gerçekleştireceğiz. Gitar Eğitimi, Doğa Yürüyüşü, Fotoğraf yarışması, Yüzme dersi, Çanakkale ve Bursa gezisi olmak üzere planlarımız mevcut. Bu heyecanı yaşatmayı hedeflediğimiz Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar 4projemiz katılımcılarımızla birlikte daha da genişleyecektir. Gördüğüm kadarıyla doğru yoldayız. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Gençlerimiz En Güzel Şekilde Yetiştirmeliyiz”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptığı konuşmada, gençlerin güzel yetiştirilmesi gerektiğini belirterek; “Gençliğini sahipsiz bırakan, sokakların insafına terk eden toplumlar, göz göre göre kendine zulüm etmiş olur. Bir milletin geleceği o milletin gençliğine sahip çıkmakla, onları hem maddi, hem de manevi açıdan en güzel şekilde yetiştirmekle mümkün olur. En başta aileler, ardından da toplumlar ve milletler gençlerine umut ve bel bağlarlar. Öyleyse ülkenin gençlerine, hatta çocuklarına en güzel ve en sağlam şekilde sahip çıkabilmek, onları hem İslami, hem de milli açıdan güven ortamında yetişmelerini sağlamak için her türlü tedbirlerin alınması çok önemlidir. Gençlerimize yardım hususunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayıp, onları hem dünya, hem de ahiret hayatı bakımından en güzel şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Gençliğimiz, ülkemiz ve milletimiz için güvendir, umuttur. Bu umut ve güvenin ayakta sapasağlam kalabilmesi için onları en güzel şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.

Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar 5Zamanında Eğitim Verilmeli Yoksa Çok Konuşur Sonuç Alamayız

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise kişilerin kişisel gelişimlerinin 0-7 yaş arasında oluştuğunu ve bu dönemde en iyi şekilde gençlerin eğitilmesi gerektiğini belirtti. Demir açıklamasında; “Bilindiği gibi insanın şahsiyetinin oluştuğu zaman dilimi 0 – 7, 0- 9 arasındadır. Bununla ilgili ciddi araştırmalar yapılmış, en iyi öğrenme yaşı 3 – 7 yaş arası olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Şuan TÜİK verilerine göre bayanların yaşı 72 – 73, beylerin ise 69 – 70 olarak görünüyor. Eğer küçük yaş aralığındaki çocukları iyi yetiştirebilirsek konuştuğumuz sorunların %80 – 90’ını ortadan kaldırmış oluruz. Zamanında yerinde ve doğru eğitim çok önemli eğer bu olmazsa birçok sempozyum yapar çok konuşuruz ama sonuç alamayız” dedi.

Gençlerimizi Bu Yüzden Kaybediyoruz

Son konuşmayı yapan Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, aile içi iletişimin önemine değindi. Varıcıer; “Sürekli gelişen maddi ve refah seviyesini yükselten ülkeler gibi bizim ülkemizde ve nüfusumuzun %16,5’i genç nüfustan oluşmaktadır. 15 – 24 yaş arası 12 milyon genç nüfusu sahibiz ve her zaman Bu Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar 6genç nüfusumuzla övünen bir ülkeyiz. Gençlerimizin ruh ve beden sağlığı o yüzden bizim içim önemlidir. Her 4 gençten 3’ü internet kullanıyor. Bu biraz yalnızlaşma demektir. Geniş aileler, çekirdek aileye dönüyor. Büyükşehirlerde 80 – 90 m2 evde, anne babanın da çalıştığı ailelerde çocuklar birçok risk ile karşı karşıya kalmaktalar. Yaptığımız bu faaliyetler güzel faaliyetler bu açıdan. Hep madde bağımlılığının üzerinde duruluyor ama her türlü bağımlılık var. Sigara, internet, kolanın bile bağımlılığı var ve bu bir hastalıktır. Daha önce görev yaptığım yerde her akşam 20.00 ile 20.30 arası televizyonu kapattırıyorduk. Buna bilgisayar, cep telefonu da dâhil ve aile bireylerini bir araya toplayıp herkesin yüz yüze bakmasını istiyorduk. Evde daha önce hiç duymadığım sesler duydum diyenler olmuştu. Bunlardan uzak kaldığımız da neleri kaybettiğimizi çok iyi göreceğiz, en önemlisi gençlerimizi bu yüzden kaybediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.