son haberler

Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2016 okunma

Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’de Niksar Caddesi ve Hükümet Caddesinde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Merkez Büyük Camii yanında ki Belediye dükkânlarını yıkıp yerine İş Merkezi yapacaklarını belirtti.

Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor 5Geçtiğimiz aylarda çalışmasına başlanan ve sona yaklaşılan Niksar Caddesi ile yine geçtiğimiz haftalarda başlanan ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği Hükümet Caddesini gezen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, devam eden doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyerek, yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Hükümet Caddesini gezen Enver Yılmaz, esnaftan çalışma sürecinde sabır isterken, Niksar Caddesinde ise kaldırımların genişletilmesinden sonra yaşanan trafik sıkışıklığına ilişkin zabıta ekiplerine talimat vererek, park yapan araçlara cezai işlem uygulanması konusunda talimat verdi.

2016-2017 Altyapı Yılı, Esnaf Biraz Sabretsin

Yılmaz; “Büyük şehir olarak Ünye ilçemizde yapmış olduğumuz çalışmaları başta Niksar caddesinde bitmek üzere olan kaldırım çalışmamız ve hükümet caddesindeki organizasyon su çalışması peşinden kanalizasyon hemen arkasından da doğal gaz Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor 2çalışmalarını incelemiş olduk. Fakat teknik bir çalışma sebebiyle geri dönüşte sağlanacağı için süreç 1 ay uzayacak gibi. Ama alt yapı konusunda biz tüm ilçelerde de söylediğimiz büyük şehir olarak 2016 ve 2017 yılında hemşerilerimizden öncelikle sabır telakki ediyoruz. Çünkü popülist politika yapmayacağımızı söyledik, alt yapıya yoğunluk vereceğimizi söyledik, alt yapının bitimi ile birlikte üst yapının evladiyelik olacağını ve bozulmayacağını söylemiştik. Bir takım alt yapılarla ilgili alt yapı koordinasyon merkezinden geçen birimler üzerine asfalt yapacağımızı da söylemiştik. Bugünde burada hem hükümet caddesi hem de Niksar caddesindeki yapılan çalışmalara büyük şehir olarak yapmış olduğumuz çalışmaları yerine görünce mevsimle birlikte inşallah 2016 ve 2017 yılının Ordu da, Ünye’de, Fatsa da tamamen alt yapıya yönelik çalışmaların son aşamaya geldiği yıllar olacaktır. Bizim bu hizmetlerimizde gelecek nesillerimizin, çocuklarımızın daha yeni yaşanabilir bir Ünye’de, Fatsa’da, Ordu’da büyük şehirde olması gerekir.

Doğalgaz 2017’de

Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor 3Doğalgazda bir aksama olmuştu. Geçtiğimiz haftada EPDK ziyareti oldu, yarın ise inşallah yine bir EPDK ziyaretim olacaktır. Orda hem AKSA firmasının Yönetim Kurulu Başkanı hem Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmede vermiş olduğumuz sözü sonuna kadar takip etmiş olduğumuzu, 2017 yılsonu itibariyle Altınordu’da zaten %90 seviyesinde çıktı ama Fatsa ve Ünye ilçemizde doğal gazın çıkması gerektiğini, çıkacağına dair taahhüdü hatırlattığımızda o taahhüdün firma tarafından yerine geleceği müjdesini tekrar söylemiş olduk. Doğal gaz demek meşakkat demektir açılana kadar. Su kanalizasyon demek zorluk demektir, toz demektir, toprak demektir. Buradan biz öncelikle vatandaşlarımızı uyarıyoruz nerede bir çalışma varsa isimler 2 yıl sonra o şehir, o ilçe, o Ünye güllük gülistanlık olacaktır.

Cami Yanına İş Merkezi Yapılacak

Büyük Caminin kıble yönünde ki boş alan ile ilgili biz Ünye Belediyesi ve Büyük Şehir olarak yeni bir çalışma yapıyoruz. Caminin Büyük Camii Yanı da İş Merkezi Oluyor 1sağ tarafının tamamı şu anki yapısına uygun bir şekilde bahçe, gezi alanı ve çay içme mekânı olarak düşünürken önündeki hemen kıble tarafındaki boş alanımıza da iş merkezi yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bu hafta genel sekreterim İstanbul’dan bir yatırımcı grup, Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız, Büyük Şehir Meclis Üyelerinin katılacağı burada ki Ticaret ve Sanayi Odalarımızın ve yatırımcılarının olduğu, yerelde Ünyeli yatırımcıların da olduğu o proje ile ilgili bir istişare söz konusu olacak. Çünkü biz bunu belki bir işletme modeliyle, belki farklı modellerle yapabiliriz. Ünyeli hemşerilerimiz biz bunun yapımına hatta işletme sürecine talibiz derler ise biz ona göre bir organizasyon yapmamız gerekiyor. Aynısını da Fatsa ilçesinde de, otogar mevkiinde de uygulamayı düşünüyoruz” dedi.

Yapılan incelemede Ordu Büyükşehir Belediye Başkanına Ünye belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ve vatandaşlar eşlik etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.