son haberler

Büyükşehir, Büyük Dert

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2015 okunma

Büyükşehir, Büyük Dert
Gündem
0

Ünye’de 24 saatlik su kesintisi hayatı adeta felç etti. OSKİ’nin şebeke yenileme çalışmalarının uzaması nedeniyle Çarşamba günü sabah saatlerinde yapılan su kesintisi tam bir gün sürdü. Su kesintisine hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, gece yarısı acı su çeşmelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Ünyeliler, Büyükşehir, büyük dert diyerek ramazan ayında yaşanan su kesintisine tepki gösterdiler.

Ünye, Büyükşehir’e dahil olduktan sonra su yönetimini devralan Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı(OSKİ) ile birlikte hiç yaşamadığı kadar su kesintileri yaşamaya başladı. Uygulamaları ile halkı adeta çileden çıkaran OSKİ’nin, son olarak 24 saat süreyle şehre su verememesi büyük mağduriyetlere sebep oldu. Vatandaşlar, gece yarısı su almak için acı su çeşmelerine akın ederken, kuyruklar uzadıkça uzadı. Sıra bulamayanlar ise market ve bakkallardan su satın alarak sahur yapmak durumunda kaldı.

buyuksehir_buyuk_dert

Saray Caddesi Yılan Hikâyesine Döndü
Ünye’de Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı yenilendikten sonra sıcak asfaltla kaplanması planlanan Saray Caddesi’nde ilk olarak OSKİ tarafından su şebekesi yenileme çalışması başlatıldı. Bir ay içinde tamamlanması planlanan su şebeke hattı yenileme çalışması 3 ayda bitirilemedi. İhale edilen şebeke yenileme çalışmasında 2 müteahhit firma işi yarım bırakıp giderken, şu anda 3. müteahhit firma tarafından yenileme işinin tamamlanması bekleniyor.

Su Hattı Sele Neden Oldu
OSKİ’nin Saray Caddesinde yürüttüğü su şebekesi yenileme çalışmaları sırasında tam 3 kez su hattı patladı. Ana hattın patlaması nedeniyle caddede adeta ırmak yatağını andıran görüntü oluşurken, birçok işyerini su bastı.

Su Kesintileri Bıktırdı
Ünye’de şebeke yenileme ve arıza gibi nedenlerden dolayı sık sık su kesintisi yaşanıyor. Haftada birkaç kez yaşanan su kesintileri vatandaşları adeta bıktırırken, varolan suyun şehre verilememesinin de tamamen acemice uygulamalardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Öte yandan arızaya dayalı su kesintilerinin, Ünye’de mevcut şebeke sistemini bilen personelin, büyükşehir olduktan emekliye sevk edildiği yada başka kurumlara gönderilmesi nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor.

Gece Yarısı Su Telaşı
Ünye’de şebeke yenileme çalışması nedeniyle ilçe geneline 24 saat süreyle su verilemedi. Sabah saat:09.00’da kesilen su akşam saatlerinde verilmesi planlanırken, şebeke bağlantılarının yapılamaması nedeniyle Ünye bir gün süreyle susuz kaldı. İftar saatinde verileceği açıklanan su, çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle sabah saatlerine kalırken, Ünye hem iftarı hemde sahuru susuz geçirdi. Sahurun yaklaşması ile su telaşına düşen Ünyeliler, acı su çeşmelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce çeşme başında bekleyen vatandaşlar, sıra gelmeyince su ihtiyacını para ile marketten gidermek durumunda kaldı.

Marketlerde Rekor Su Satışı
Ünye’de bir gün süreyle yaşanan su kesintisine hazırlıksız yakalananlar, ya acı su çeşmesi başında saatlerce bekledi, yada marketlerden parayla su almak durumunda kaldı. Özellikle gece ilerleyen saatlerde Ünye’de marketlerde ki su kapış kapış satıldı. Birçok market ve bakkalda su kalmadı.

OSKİ’den Ses Yok
Ünye’de yaşanan su kesintisi hayatı adeta felç ederken, buradaki su görevini devraldıktan sonra sürekli olumsuzlukları ile gündeme gelen OSKİ’den tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, her hangi bir açıklama yapılmadı. Sabah kesilen suyun akşam saatlerinde verileceği ilan edilmesine rağmen, suyun ertesi günü ancak verildiği Ünye’de, kamuoyunu aydınlatıcı herhangi bir açıklamaya yer verilmedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.