son haberler

Büyükşehir Dua Alıyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2015 okunma

Büyükşehir Dua Alıyor
Gündem
0

Kurulduğunda büyük tartışma yaratan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2. Yılında yaptığı yatırımlarla bölge insanının duasını alıyor. Yatırımlarda önceliği yol olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, yıllarca ihmal edilen kırsalda adeta yolun tarihini yeniden yazıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yollarla ilin çehresini değiştirmeye başladı. 752 km sıcak asfalt yol ihalesi gerçekleştiren ve baharla birlikte yol çalışmalarının start verildiği Ordu’da her ilçe şantiyeye çevrildi. Sanat yapıları ve alt yapıları tamamlanan yolların asfaltı dökülürken, çamur yollardan kurtulan insanlar Büyükşehir’e dua ediyor.

Grup yolların sıcak asfaltla kaplandığı, mahalle ana yollarının sathi kaplama asfalt döküldüğü Ordu’da Büyükşehir, yol yatırımlarının yanı sıra her ilçeye kent meydanı ve Ordu’nun yolla birlikte en büyük sorunlarının başında gelen su sorununa da neşter vurmak için çalışmalar yürütüyor. Büyükşehir belediyesi, 752 km olan sıcak asfalt uzunluğunun 2017 yılı sonunda bin 300 km’ye çıkarmayı hedefliyor.

büyükşehir yol 2Ünye’ye 53 Km Sıcak Asfalt
Ordu’nun 19 ilçesinde yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl içinde 752 km sıcak asfalt yol yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2015 yılı içerisinde Ünye’de Döşemedibi-Fevzi Çakmak- Pınarbaşı hattı 2 km, Ünye sahil yolu 500 m, Üçpınar-Ağıdere-Erenyurt 4.5 km, Yenikent Mahalle yolu 6 km, Güzelkale-Düzyayla 3.5 km sıcak asfalt döküldüğünü ve çalışmalarında aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Yılmaz, 752 Km Sıcak Asfalt Projesi kapsamında müteahhit firma, Ünye’de 37 km sıcak asfalt dökümü gerçekleştirecek. Ünye Beylerce- Fatih Grup yolu 11 km, Pelitliyatak-Çalca Mahalle yolu 6 km, Ünye Niksar, Hükümet ve Saray Caddeleri 7 km, Erenyurt-Şerefiye Mahalle yolu 9 km olup; kendi ekipmanlarımız ve imkanlarımızla da çalışmalarımıza devam ediyoruz.

19 İlçenin Tamamında Asfalt Çalışmaları Var
Hava şartlarının elverişsiz olması sebebiyle çalışmaların 75 gün gecikmeli başladığına işaret eden Başkan Yılmaz, “Havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte 19 ilçemizde sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Müteahhit firma ve kendi ekiplerimizle gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor. Biz, sizlerle beraberiz. Bu yatırımın sadece Ünye’de olduğunu zannetmeyin. Şu anda benim 19 ilçemin tamamında bu türlü hizmetler var. 600 personel, sadece yol çalışmalarında 400’e yakın araç ile çalışıyor.

2017’ye Kadar 1300 Km Sıcak Asfalt
2017 yılına kadar sıcak asfalt dökülen yolun bin 300 km’ye ulaşacağını belirten Başkan Yılmaz, “Ordu ile Edirne arası mesafe kadar sıcak asfalt döküyoruz. Bir yerel yönetim, bir belediye bin 300 km asfalt döküyorsa o yerel yönetime, o belediyeye söylenecek tek bir söz var: Allah bu hizmete vesile olan herkesten razı olsun. Bu millete hizmet etme konusunda teveccüh gösterip, bu yönetimlerin seçilmesine vesile olan hemşehrilerimize, siz kardeşlerimize gönülden minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

büyükşehir yol 3Su Sorunu Bitiyor
Başkan Enver Yılmaz, “Biz; önceliğimiz yol, devamında su ve kanalizasyon dedik. 1300 km asfalt yolu 2017 yılına kadar Ordu coğrafyasına kazandıracağız. Biz göreve geldiğimizde Ordu’nun %65’ine verilen suyu, 2015 yılında %86’ya çıkardık. Bu oran 2016’da  %95 olacak ve 19 ilçemizde su sorunu kalmayacak”.

Ünye Limanı, Bölgenin En Büyük Limanı Olacak
Ordu’nun liman hizmetleri Ünye’de olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Ünye Limanı, bu bölgenin en büyük limanı olacak. Biz Büyükşehir sınırları içerisinde tek gelişme alanı olan Ünye Limanı’nı Ordu limanı olarak belirledik. Çünkü Ünye Limanı, Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Samsun ve Trabzon Limanları’ndan yıllık 65 gün daha fazla doğal korunaklı bir liman. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla birlikte bu limanın fizibilite ve alt yapı çalışmalarını bitirmek suretiyle bu bölgeye başta konteyner taşımacılığı olmak üzere Ünye Limanı bu anlamda bizim göz bebeği bir çalışma alanı olacak” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.