son haberler

Büyükşehir Sınıfta Kaldı

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2015 okunma

Büyükşehir Sınıfta Kaldı
Gündem
0

Kurban Bayramı arifesinde mezarlıkların temizlenmemesi tepki çekti. Daha önceki bayramlarda mezarlıkların temizlendiğine dikkat çeken vatandaşlar, Ordu Büyükşehir olalı mezarlıklar temizlenmediğinden dert yandı.

İslam alemi yarın kurban bayramını kutlayacak. Günler öncesinden yapılan hazırlıklarla tatlı bir telaşın yaşandığı kurban bayramı arifesinde, binlerce insan yakınlarının mezarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti. Kiminin babası, kiminin annesi, kiminin kardeşi. Elde Kuran, dilde dua ile mezarlıklar hiç olmadığı kadar kalabalıktı bugün.

Daha önceki bayramlarda belediyeler tarafından mezarlıklar temizlenir, insanların yakınlarının mezarlarına ulaşması için önemli bir hizmet belediyeler tarafından veriliyordu. Ayrıca yine arife gününde mezarlıklarda hoparlörlerle Kuranı Kerim okunur dualar yapılmaktaydı.

Ancak bu bayram ne mezarlıklar temizlendi, ne de Kuran ve dua okundu. Mezarlığı saran otlar yüzünden yakınlarının mezarlarına gitmekte zorlanan vatandaşlar, mezarlıklarının temizlenmemesine tepkili.
Mezarlıklarda yetki ve sorumluluğun Büyükşehir’e geçtikten sonra hizmetlerde aksamalar yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Her bayram geliyoruz ama bu sefer çok kirli kabristanlığı. Otlar bitmiş, kimse ilgilenmemiş, aradan yürümeye yol yok. Yetkililerden isteğim bu konuyla ilgilenmeleri. Bu mübarek günde buranın böylemi olması lazım.”

Bundan önceki senelerde bayramdan 2-3 gün önce Belediyenin mezarlıkları temizlettiğine dikakt çeken vatandaşlar, “Son 2 senedir kimse ilgilenmiyor. Ben gurbetteydim, geldim baktım berbat. Ana yol kıyıları tırpan yapılmış, iç kesimler tırpan yapılmamış. Aldım bıçağı elime kendim temizledim ama bunu belediyenin yapması gerekiyor. Şimdi buradayım ve bundan sonra kendi motorumla gelip tırpanımı vuracağım. Yine daha önce mezarlıklarda arife günü Kuran okunurdu, oda yok şimdi. Yani bu sene mezarlıkta noksanlıklar gördük” dediler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.