son haberler

Büyükşehirden Ünye’ye 10 Milyonluk Yol, 13 Milyonluk OSKİ Yatırımı

Yayınlanma Tarihi: 1 Mart 2017 okunma

Büyükşehirden Ünye’ye 10 Milyonluk Yol, 13 Milyonluk OSKİ Yatırımı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partiler, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, OSKİ ve Fen İşleri ile ilgili Ünye’de yaptıkları yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’de 3 yıllık süreçte 21 milyonluk yol yatırımı ve 13 milyonluk OSKİ yatırımı yaptığını belirten Yılmaz, 2017 yılında ise 10 Milyonluk yol, 13 Milyonluk OSKİ yatırımı yapacağını açıkladı.

Yılmaz, “Biz Türkiye’de model olan bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Bu Ünye Belediyesi’nin işi, bu DSİ veya Karayollarının işi diye ayrım yapmıyoruz. Hepsi bizim işimiz. Siyasete başladığım 1996 yılından bu yana söylüyorum. Ordu ilimizde Ünye yapısı, tarihi misyonu, siyasi süreci ve tecrübesi itibariyle örnek gösterilen, benim gönlümde model bir ilçedir” dedi.

Ünye Ticaret Borsası Konferans salonunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partiler, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek Ünye’de yatırımları değerlendirdi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir olmanın yararlarını 3 yıllık zaman içerisinde Ünye olarak gördüklerini söyledi.

“Ünye bu zamana kadar sıcak asfalt olmayan bir yerdi” diyen Çamyar, büyükşehirle Ünye’de yapılan yatırımlara ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve Ulaşım Daire Başkanımıza yol ağı noktasında teşekkür ediyorum. 2017 yılında da bizim sivil toplum kuruluşlarla, vatandaşlarımızla birlikte ortak talebimiz doğalgaz çalışması ile ilgili sıcak asfalt çalışmalarının yürütülmesidir. Ünye tarihi, turistik bir yer diyoruz ama binalarımızın her biri ayrı telden çalıyor. Bu görselliği ve birlikteliği sağlamak için ki 180 bina ciddi bir sayı.  Biz Orta Çarşı’daki 32 binayı giydiriyoruz maliyeti 750 bin lira. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 180 bina giydirilecek ciddi bir maliyet. Büyükşehir Belediye’mizin bu projesi ile şehrin sahilinde herkese gülen bir yüzü olacak. Burası bittikten sonra aynı uygulamayı Niksar Caddesi’nde de yaparak şehrin değişim ve dönüşümünü yapmamız lazım. Bakırcılar Arastasını Büyükşehir Belediyemiz yaptı, o görselliği kullanarak Turizm Bakanlığımızla mutabık kaldık. Burada 650 bin lira yatırım yapılacak. Onun devamını Büyük Cami’ye kadar getirecek. Yani kent tamamen değişiyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza OSB, Atatürk Parkı ve benzin istasyonu ile ilgili teşekkür ediyorum. 2. el oto galericiler projemiz çalışılıyor. Bu da çok güzel bir proje” dedi.

Toplantıda Ünye’de Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırımlara ilişkin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şu bilgiyi verdi; “Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda o dönemin resmi birimleri 600 personel ve 60 milyon lira borcunuz olacak dedi. Bizde o heyecanla göreve başladık. Baktık ki 600 personel bin 800 personel, 60 milyon borç olmuş ki 300 milyon lira.  Makama oturduk 1. ay itibariyle gelirimizin yüzde 44’ü maaşa gidiyor. Bu da İçişleri Bakanlığının kriteri yüzde 30. Biz derhal bir personel çalışması ile birlikte yüzde 44 olan personel giderimizi şuan itibariyle yüzde 18’e düşürdük. Ayrıca biz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda gelirimizin yüzde 94’ü Ankara’dan gelen paraydı. Şuanda ise gelirimizin yüzde 72’si Ankara’dan geliyor. Harici gelirlerimizi arttırdık. Bunu da masrafları kısma ve harici gelirleri arttırarak yaptık. Bunu daha arttıracağız. Çünkü bir şirket mantığı ile hareket etme mecburiyetimiz var. Bazen aylık ödemelerimiz 40-45 milyon lirayı buluyor. Ankara’dan o ay gelen para ise 18-20 milyon lira. Bu sistemin çalışabilmesi aynı zamanda hesap kitap yapan ve bunun bilincinde bir iradenin olma mecburiyeti gerekiyor. Tüm muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi partilerimizle burada esas olan şehrimizin bir bütün olarak kalkınmasıdır. Biz Türkiye’de model olan bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Bu Ünye Belediyesi’nin işi, bu DSİ veya Karayollarının işi diye ayrım yapmıyoruz. Hepsi bizim işimiz. Siyasete başladığım 1996 yılından bu yana söylüyorum. Ordu ilimizde Ünye yapısı, tarihi misyonu, siyasi süreci ve tecrübesi itibariyle örnek gösterilen, benim gönlümde model bir ilçedir.”

Büyükşehir’in Ünye’ye 2017 Yol Yatırımı 10 Milyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, “2014, 2015 ve 2016 yıllarında Ünye’de yaklaşık 31,3 kilometrelik sıcak asfalt imalatını tamamladık. 65,80 statik kaplama, 1,3 kilometre beton yol imalatı bitti, 35 kilometre yeni yollarımızı genişlettik ve yol açtık. 391 kilometrede stabilize bakım onarım yaptık. Yaklaşık 21 milyon liralık yatırım maliyetimiz oluştu. 2017 yılı yatırım programı kapsamında 17 kilometre sıcak asfalt, 35 kilometre statik kaplama, 20 kilometre beton yol, 150 kilometre stabil bakım onarım yol genişletme çalışmamız olacak. Yaklaşık 9 milyon 900 bin liralık yatırım planlıyoruz” dedi.

OSKİ 13 Milyonluk Yatırım Daha Yapacak

OSKİ Yatırım İnşaat Şube Müdürü Nurettin Karagöz ise şu bilgiyi verdi: “Ünye Şube Müdürlüğü’nde 80 personel ve 17 araçla hizmet veriyoruz. 2015 yılında Sahil Caddesi 3 kilometre içme suyu hattı ve tepe deposunun bakım onarımı yapıldı. Tekkiraz mahallesinde 1 adet içme suyu arıtma tesisimizi yaptık, Tekkiraz mahallesinde bir adet su arıtma yapıldı, Çatak Mahallemizde 8 kilometre içme suyu hattı yapıldı, Tabakhane Deresi ırmak caddesinde 3 kilometre içme suyu hattı, Saray caddesinde 700 metre yağmur suyu hattı, Sofi Tepesi Mahallesinde 800 metre içme suyu hattı yapıldı. Hanyanı Mahallesinde 400 metre içme suyu hattı yapıldı. Toplam 14 bin 700 metre içme suyu 700 metre yağmur suyu hattı yapıldı. Gerçekleşen yatırım 4 milyon 100 lira. 2016 yılında Tekkiraz Mahallesinin 16 bin 500 metre içme suyu ve kanalizasyon hattı şebeke hattı yapıldı. Fatih Mahallesinde 9 kilometre içme suyu hattı, Pelitliyatak Mahallemizde 2 bin 500 metre içme suyu hattı, Çatak Mahallemizde 9 kilometre içme suyu hattı, Ünye’nin muhtelif Mahallelerine depoları yapıldı. Bunun dışında Kaledere, Nuriye, Çınarlık Mahalleri başta olmak üzere içme suyu hattı çalışmaları yapıldı 2016 yılında toplam 66 bin metre içme suyu, bin 300 metre kanalizasyon, 715 metre yağmur suyu hattı yapıldı. Toplam gerçekleşen yatırım 8 milyon 800 milyon lira. Toplam gerçekleşen yatırımımız ise 12 milyon 950 bin lira. 2017 yılında ise toplam 13 Milyonluk yatırım gerçekleşecek. 2017 Yılının Sonunda ise toplam 26 milyon yatırım gerçekleşecek.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Günaydın ise, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Otogarı, Ünye Dönerçeşme Meydanı, Yunus Emre Türbesi, Ünye Çamlık, Kırkevler Plajı, Fevzi Çakmak Mahalle Parkı ile ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.